Ladda ned Ladda ned

Remiss till psykolog

KRYs psykologer erbjuder nu hjälp till både vuxna och barn. Vi kan hjälpa till med bland annat oro och ångest, depression och nedstämdhet, fobier, bråk och konflikter samt stress.

Du som är vårdgivare, arbetar i elevhälsan eller i en annan organisation och som har kontakt med personer som mår psykiskt dåligt eller har svårigheter får gärna hänvisa till KRYs psykologer.

Så här gör du

  1. Be personen ladda ned KRYs app.
  2. Personen kan sedan boka möte direkt med psykolog, tider finns samma dag.
  3. Psykologen gör en bedömning och kommer sedan fram till nästa steg. Vid behov av uppföljning och behandling kommer samma psykolog följa upp personen.

Alla våra läkare och psykologer arbetar med den nationella patientöversikten, där de vid behov kan ta del av patientens journal.

Ladda ner

Som privatperson kan du ta kontakt direkt med KRYs psykologer. Du laddar enkelt ned appen och bokar ett besök hos någon av våra psykologer. Appen finns att hitta på App Store och Google Play och du loggar enkelt in med BankID.

För vuxna erbjuder KRY psykologhjälp vid bland annat lindrig till måttlig ångest och oro, depression och nedstämdhet samt vid kris och sorg, stress och sömnsvårigheter.

För barn erbjuder KRY psykologhjälp vid bland annat lindrig till måttlig ångest och oro, depression och nedstämdhet, fobier samt vid bråk och konflikter.

Avgiften för att förnya recept är samma som vid läkarbesök.

Vuxna: 250 kronor, kostnadsfritt med frikort.
Barn och ungdomar under 20 år: kostnadsfritt.
Äldre än 85 år: kostnadsfritt.

Här kan du läsa mer om vad KRY kan hjälpa till med:

Du får gärna dela med dig av informationen till andra.

Senast uppdaterad:
2 december 2018
Granskare:
Jesper Enander, Chefspsykolog