Läkarbesök tryggt och enkelt

Så funkar KRY

Med KRY kan du komma i kontakt med läkare på en tid och plats som passar dig. Här kan du läsa mer om hur läkarbesöket går till.

1.

Ladda ner och logga in

Ladda ner appen och logga in säkert med BankID. Beskriv dina symptom och svara på några frågor. Du kan också skicka bilder på ditt besvär. Därefter väljer du drop-in eller tidsbokning.

2.

Boka en tid

Boka en tid och när det är din tur kontaktar läkaren dig direkt i appen för att starta videosamtalet. Du behöver inte vänta kvar i appen under väntetiden, utan när det är dags att logga in inför besöket får du en påminnelse via push.

3.

Läkaren kontaktar dig

Du får upp till 15 minuters samtalstid med läkaren, precis som vid ett vanligt vårdbesök. Läkaren journalför läkarbesöket som vanligt. Vi lagrar inte känsliga uppgifter i KRYs system och videosamtalet sker krypterat. Om det bedöms att du behöver recept eller intyg får du det direkt efter att läkarbesöket avslutats. Remisser skickas direkt till den aktuella vårdgivaren som kontaktar dig för tid.

4.

Vi vill gärna veta vad du tycker

Efter ditt möte får du några snabba frågor där du har möjlighet att berätta för oss vad du tyckte om läkarbesöket. Om du har frågor eller inte är nöjd får du gärna kontakta oss. Din åsikt är viktig för oss.

Välj hur du vill betala

Du betalar i samband med att du bokar ditt läkarbesök. Betalning kan göras med kreditkort (Visa, MasterCard, American Express) eller Klarna. Läkarbesöket kostar 250 kr för vuxna. För barn och ungdomar upp till 20 år och dig som är äldre än 85 år är läkarbesöket alltid gratis. Frikort gäller.