Kry BVC Laurentii

Välkommen till vår BVC i centrala Lund. Som listade hos oss blir ni kallade för hälsoundersökningar, läkarbesök och vaccinationer från födsel till förskolestart. Vi kan även ge dig som förälder stöd och råd kring föräldrarollen.

Ring och boka tid

Öppettider

måndag-fredag08:00-16:00

Kontakt

Telefon

046-280 57 00

Adress

Stora Södergatan 4

22223 Lund

Hitta hit

Lista ditt barn hos oss

Du kan lista ditt barn genom att logga in hos 1177 eller besöka vår mottagning. Om ni besöker oss kan vi samtidigt visa er runt och berätta mer om oss.

Som förälder kan du själv välja vilken barnavårdscentral du vill lista ditt barn hos. Vi på Kry BVC arbetar efter nationella barnhälsovårds- och vaccinationsprogrammet, och har lång erfarenhet av barnsjukvård. Vi ser till att du och ditt barn får stödet och vården just ni behöver.

Lista ditt barn via 1177

Vårt vårdutbud

Vi följer ditt barns utveckling tillsammans med dig. På Kry BVC Laurentii kan vi hjälpa dig med:

Amning
Barn-HLR
Hembesök
Hälsokontroller
Hörsel- och synundersökning
Läkarbesök
Partnersamtal

Stöd och råd kring föräldraskap
Utvecklingsbedömning
Vaccinationer

Trygg vård med barnen i fokus

Små, men det viktigaste vi har – på Kry BVC är barnen alltid i fokus. Vi har därför utformat vårt arbetssätt och våra lokaler för att våra minsta patienter ska känna sig trygga och välkomna.

Erfaren personal

Vår personal har lång erfarenhet av barnsjukvård och ser till att du och ditt barn får hjälpen ni behöver. Våra barnsjuksköterskor och läkare bemöter barnen på deras villkor – vilket bland annat innebär att de sätter sig på huk, välkomnar dem och tittar dem i ögonen.

Föräldragrupper

På flera av våra barnavårdscentraler har vi föräldragrupper både för dig som har fått ditt första barn och dig som har barn sedan tidigare. Där kan du träffa andra nyblivna föräldrar för att dela tankar och erfarenheter.

Lekfulla lokaler

Sterila vårdmiljöer kan ibland kännas otäcka för barn. Vi har därför inrett våra barnavårdscentraler på ett lekfullt sätt så att alla barn som besöker oss ska känna sig omhändertagna. Dessutom ligger våra vårdcentraler nära, så vi har alltid snabb tillgång till läkare och specialister när det behövs.

Amningsrådgivning via video

Du har rätt att må bra medan du ammar. I appen kan du därför få amningsrådgivning via videosamtal. Där hjälper våra barnmorskor dig med till exempel amningstekniker och behandling av besvär från brösten.

Hitta till Kry BVC Laurentii

Stora Södergatan 422223 LundVägbeskrivning