Kry BVC Osby

Välkommen till vår BVC i Osby. Ni blir kallade till oss för hälsoundersökningar, läkarbesök och vaccinationer ända fram till skolstart. Vi kan även svara på frågor och erbjuda stöd och råd kring föräldrarollen. Våra barnsjuksköterskor har lång erfarenhet av barnavård och blir en trygg kontakt för dig och din familj.

Ring och boka tid

Kontakt

Telefon

0479-148 40

Adress

Östra Järnvägsgatan 14

28341 Osby

Hitta hit

Kry BVC Osby

Östra Järnvägsgatan 14

28341 Osby

Vägbeskrivning
Öppettider

Måndag till fredag

08:00–17:00

Kontakt

Telefon

0479-148 40

Hitta hit

Barnhälsovårdsprogrammet

På Kry BVC Osby arbetar vi efter barnhälsovårdsprogrammet som är framtaget av socialstyrelsen. I programmet ingår hälsoundersökningar, vaccinationer och barnläkarbesök. Vid alla besök pratar vi om barnets utveckling samt mäter och väger ert barn.

Läs mer på rikshandboken

Vaccinationsprogrammet för barn

Vaccinationer ges på Kry BVC Osby enligt det svenska vaccinationsprogrammet. Barnet erbjuds vaccin mot tolv sjukdomar som tas vid olika åldrar. Vaccinationerna är avgiftsfria.

Läs mer på 1177

Följ din graviditet i Kry-appen

På vår BVC hjälper vi dig när barnet är fött. Om du är gravid kan du följa din och barnets utveckling i Kry-appen. Under “Min profil” kan du enkelt lägga till din graviditet. Där kan du räkna ut beräknat förlossningsdatum och lära dig mer om vad du kan förvänta dig vecka för vecka.

Ladda ned Kry-appen

Kipp och vännerna

Inget barn ska behöva känna sig orolig när de besöker vården. Inför öppningen av vår första barnavårdscentral pratade vi med barn för att ta reda på hur vi kunde förbättra deras vårdupplevelse. Därefter föddes Kipp – barnens vårdkompis.

Läs mer

Vad vi erbjuder

Tre anledningar till att välja Kry Barnavårdscentral Osby

Trygg och erfaren personal

Våra barnsjuksköterskor har lång erfarenhet av barnavård och blir en trygg kontakt för dig och din familj. Du kan vända dig till oss för stöd och råd kring föräldrarollen.

Videosamtal med våra barnsjuksköterskor

Om du vill veta mer om vår BVC kan du be om ett videosamtal där du får chans att se lokalerna och bekanta dig med våra barnsjuksköterskor.

Moderna och lekfulla lokaler

Vår BVC är inredd och anpassad för att alla barn ska känna sig trygga i våra lokaler. Kry BVC Osby är dessutom i toppmodernt skick och ligger i samma hus som vår vårdcentral.

För aktuella patientavgifter i Region Skåne, besök 1177 Vårdguiden.