Ladda ned Ladda ned

Förnya recept

Du kan förnya vissa recept via oss på KRY. De flesta recept förnyar du genom videosamtal med läkare via KRY-appen. En del recept kan du förnya utan att du behöver boka videosamtal. Du hittar tjänsten i appen under “Receptförnyelse”.

För att vi på KRY ska kunna förnya ditt recept behöver läkemedlet finnas på den samlade nationella läkemedelsförteckningen över dina uthämtade recept de senaste 15 månaderna. Våra läkare bedömer om det är aktuellt att förnya receptet på individuell basis. De avgör också hur stor mängd läkemedel som kan skrivas ut och om flera uttag av läkemedlet är möjligt. Eftersom många läkemedel kräver regelbunden uppföljning förnyar vi recept för en kort tid, ofta tre månader beroende på vilket läkemedel det gäller.

KRY kan till exempel förnya vissa recept för läkemedel som gäller astma och allergi, depression, klåda, sömnproblem samt p-piller.

På eHälsomyndigheten kan du läsa mer om läkemedelsförteckningen

Vi förnyar inte:

  • beroendeframkallande läkemedel
  • narkotikaklassade läkemedel
  • licenspreparat
  • högspecialiserade läkemedel.

Så mycket kostar det

Avgiften för att förnya recept är samma som vid läkarbesök.

Vuxna: 250 kronor
Barn och ungdomar under 20 år: kostnadsfritt
Äldre än 85 år: kostnadsfritt

Kostnaden är frikortsgrundande. Har du redan ett frikort är det kostnadsfritt att förnya recept. Fyll då i frikortsnummer och kortets giltighetstid när du bokar tid för receptförnyelse

Ladda ned appen redan idag