Hemtest för hudsvamp och fotsvamp

Om din hud är röd och kliar kan det bero på hudsvamp. Vi kan hjälpa dig att ta reda på om du har en svampinfektion – oavsett var i landet du bor. Vid behov skickar vi ett kostnadsfritt hemtest. Börja med ett videosamtal för att få en individuell bedömning.

Boka videosamtal

Ta reda på vad symptomen beror på innan du behandlar

Symptomen vid svampinfektioner kan ofta likna symptom för andra hudsjukdomar, till exempel eksem. För att se om dina besvär beror på en svampinfektion är det därför bra att ta ett hemtest. Testet skickas hem till dig i ett diskret kuvert inom 3 vardagar.

Så kan vi hjälpa dig

1. Videosamtal

Börja med att boka ett videosamtal med en av våra läkare. Under samtalet gör vi en individuell bedömning för att du ska få rätt vård. Vid behov beställer vi ett kostnadsfritt hemtest som skickas hem till dig.

2. Hemtest

Paketet innehåller ett provtagningskit och tydliga instruktioner för hur du ska ta testet. Skicka sedan testet till laboratoriet i det förfrankerade returpaketet. Kom ihåg att aktivera testet innan du skickar det.

3. Resultat

Det tar oftast 3–5 dagar efter att testet har ankommit till laboratoriet innan vi kan se ett resultat. Din läkare kontaktar dig för uppföljning.

4. Behandling

Om du har en svampinfektion ser vi till att du får rätt råd och behandling.

Boka videosamtal

Det finns flera olika typer av svampinfektioner

Svampinfektioner i huden är inte farligt, men det kan kännas besvärligt. Ett vanligt symptom på hudsvamp är utslag som kliar, svider eller fjällar.

Svamp trivs i fuktiga och varma utrymmen. Du kan även få svampinfektioner om du har kliande eksem eller är sårbar för infektioner.

Svampinfektioner behandlas på olika sätt beroende på var de uppstår och vilken svamp som har orsakat infektionen. Ibland räcker det att hålla huden torr och ren, men i vissa fall behövs receptbelagda läkemedel.

Läs mer om olika typer av svampinfektioner