Hemtest för nagelsvamp

Har du tjocka, missfärgade och sköra naglar? Vi kan hjälpa dig att ta reda på om dina besvär beror på nagelsvamp – oavsett var i landet du bor. Vid behov skickar vi ett kostnadsfritt hemtest. Börja med ett videosamtal för att få en individuell bedömning.

Boka videosamtal

Ta reda på vad symptomen beror på innan du behandlar

Naglar som blir missfärgade, tjocka, mjuka och sköra kan bero på nagelsvamp, men inte alltid. Att behandla nagelsvamp kan vara tålamodskrävande. Innan du börjar behandla kan vi därför hjälpa dig bekräfta att du har nagelsvamp genom ett hemtest.
 Testet skickas hem till dig i ett diskret kuvert inom 3 vardagar.

Så kan vi hjälpa dig

1. Videosamtal

Börja med att boka ett videosamtal med en av våra läkare. Under samtalet gör vi en individuell bedömning för att du ska få rätt vård. Vid behov beställer vi ett kostnadsfritt hemtest som skickas hem till dig.

2. Hemtest

Paketet innehåller ett provtagningskit och tydliga instruktioner för hur du ska ta testet. Skicka sedan testet till laboratoriet i det förfrankerade returpaketet. Kom ihåg att aktivera testet innan du skickar det.

3. Resultat

Det tar oftast 3–5 dagar efter att testet har ankommit till laboratoriet innan vi kan se ett resultat. Din läkare kontaktar dig för uppföljning.

4. Behandling

Om du har nagelsvamp ser vi till att du får rätt råd och behandling.

Boka videosamtal

Nagelsvamp är ett vanligt besvär

Nagelsvamp är väldigt vanligt bland vuxna. Du kan få nagelsvamp på både fingrar och tår, men det är vanligast att få svamp i en tånagel. Nagelsvamp kan behandlas med receptfria läkemedel, men du kan behöva receptbelagd medicin.

  • Vanliga symptom vid nagelsvamp:
  • Nageln blir missfärgad – ofta gul.
  • Nageln blir mjuk och skör.
  • Nageln blir tjock och kan ändra form.
  • Nageln lossnar från huden
  • Det kan göra ont om nageln har fallit bort eller trycker mot skorna.

Läs mer om nagelsvamp