Ladda ned Ladda ned
Har du symptom och känner dig orolig för coronaviruset? Gör symptomkollen

Det här vet vi om coronaviruset covid-19 just nu

Vi bevakar den senaste utvecklingen kring det nya coronaviruset som orsakar covid-19.

Viktigast just nu

Smittspridningen av covid-19 ökar kraftigt i hela Sverige.

  • Lokala allmänna råd har ersätts av skärpta nationella råd och rekommendationer. Från och med 24/12 och en månad framåt gäller ytterligare skärpning. Se mer hos Folkhälsomyndigheten.
  • Pandemilagen är tillfällig och trädde i kraft den 10/1. Den innebär att nya regler införs för gym- och sportanläggningar, badhus, handelsplatser och platser för privata sammankomster. Se mer hos Regeringen.
  • Tvätta händerna och använda handsprit. Det gäller även om du har antikroppar eftersom det inte är fastställt hur länge du är skyddad eller hur starkt skyddet är.
  • Hålla minst en 1-2 meters avstånd till alla du träffar. Särskilt inomhus. Detta gäller även om du är symptomfri eftersom du kan bära på smittan utan symptom.
  • Undvika kollektivtrafiken, folksamlingar och försök att inte besöka till exempel shoppingcentrum, gym och restauranger.
  • Från och med den 7 januari rekommenderar Folkhälsomyndigheten användning av munskydd i kollektivtrafiken vid tider då det är svårt att undvika trängsel samt vid arbetspendling.

Mest lästa just nu

Det senaste om covid-19 – detta vet vi nu
Ordlista för covid-19 – vi reder ut begreppen
Munskydd mot covid-19 – vad är det som gäller?

Artiklar om covid-19

Känner du dig orolig?

Känner du stark oro i samband med det nya coronaviruset? Ta vårt självtest och lär dig mer om din oro och när professionell hjälp kan behövas.

Så kan Kry hjälpa till

Undrar du om du behöver söka vård? Vi ger dig vägledning.

Känner du stark oro i samband med coronaviruset som gör det svårt att hantera vardagen på egen hand? Då kan du boka möte med en av våra psykologer.


Vi använder alltid trovärdiga källor

Det finns mycket information om coronaviruset just nu. Vår avsikt är att göra relevant information och fakta tillgänglig för den som vill veta mer. Här är de källor som vi använder för att hålla oss uppdaterade:

Senast uppdaterad: