Kry-logo
Ladda ned
Känner du dig nedstämd? gör vårt självtest

Känner du dig nedstämd? Gör vårt självtest

Känner du dig nedstämd, trött och orkeslös, trots att du sover tillräckligt? Då kan du ha drabbats av årstidsbunden depression.
Senast uppdaterad:
tis 22 okt. 2019
Känner du dig nedstämd, trött och orkeslös, trots att du sover tillräckligt? Har du dessutom svårt att koncentrera dig, eller har du märkt av förändringar i din aptit? Då kan du ha drabbats av årstidsbunden depression.

Om du mår så pass dåligt att det påverkar dig i din vardag och du känner dig oförmögen att handskas med det på egen hand, så kan du vända dig till oss på KRY. Vi erbjuder psykologisk bedömning, rådgivning och behandling samt kontinuerlig uppföljning med återbesök till samma psykolog.

Vad du själv kan göra

Även om det känns tungt – försök att ta dig ut på en promenad, allra helst i dagsljus. Det är också viktigt med rutiner; att äta näringsrik mat på regelbundna tider och att sova lagom mycket. Om du vill läsa mer om vanliga symptom vid depression samt hur det kan behandlas kan du göra det här.

Gör vårt självtest

Genom att svara på några enkla frågor kan du snabbt få reda på om det är dags att söka professionell hjälp för din nedstämdhet. Till testet

Senast uppdaterad:

Fler artiklar