Ladda ned Ladda ned

Relationsproblem

Ibland uppstår problem i förhållanden. De kan blåsa över snabbt eller leda till att exempelvis vanliga diskussioner ständigt urartar till gräl. Det finns hjälp som gör att ni går starkare ur svårigheterna. KRYs psykologer erbjuder stöd, rådgivning och terapi.

Även i de tryggaste relationer uppstår problem. Ekonomiska bekymmer, osäkerhet, stress och svartsjuka är några saker som kan leda till slitningar. Men slitningarna behöver inte innebära något negativt – tvärtom. Ni kan komma närmare varandra och starkare ur svårigheterna.

Det är viktigt att ni fortsätter att lyssna på varandra. Visa att du är engagerad när du lyssnar och avbryt inte eller försök förklara dig. Bra kommunikation hjälper er ur problemen. Men ibland fungerar inte kommunikationen utan leder istället till nya konflikter.

Har ni svårt att prata med varandra? Leder diskussionerna till gräl istället för något konstruktivt? Känner du att din partner inte lyssnar på dig? Det finns hjälp.

KRYs psykologer hjälper till med stöd, rådgivning och terapi. Det finns flera terapier som fungerar bra vid problem i relationen. Kognitiv beteendeterapi, KBT, psykodynamisk terapi, PDT, och medveten närvaro är några exempel.

Senast uppdaterad:
31 mar 2019
Granskare:
Hanna Rohani, legitimerad psykolog
Kristina Bergstrand, specialist i allmänmedicin