Hemtest för svamp i underlivet

Har du klåda eller sveda i underlivet? Det kan bero på en svampinfektion. Hos oss kan du ta ett hemtest för svamp i underlivet helt – oavsett var i landet du bor. Börja med ett för att få en individuell bedömning.

Boka videosamtal

Så kan vi hjälpa dig

1. Videosamtal

Börja med att boka videosamtal med en av våra barnmorskor. Under samtalet gör vi en individuell bedömning för att du ska få rätt vård. Vid behov beställer vi ett hemtest som skickas hem till dig.

2. Hemtest

Paketet innehåller ett provtagningskit och tydliga instruktioner för hur du ska ta testet. Skicka sedan ditt prov till laboratoriet i det förfrankerade returpaketet.

3. Återbesök

Vi skickar ett meddelande till din Kry-inkorg när vi har ditt resultat. Det tar oftast 3–5 dagar efter att provet ankommit till laboratoriet. Du får då möjlighet att boka ett återbesök om du inte redan har gjort det.

4. Behandling

Om du har bakteriell vaginos eller svampinfektion får du råd om behandling vid återbesöket. Om ditt test visade negativt hjälper vi dig att ta reda på vad dina besvär beror på.

Boka videosamtal

Ett test för två besvär

Svamp i underlivet och bakteriell vaginos är exempel på två vanliga besvär som kan ha lika symptom, till exempel flytningar som luktar eller ser annorlunda ut. Vi testar därför för båda besvären samtidigt med ett enkelt hemtest. Hemtestet är och skickas till dig i ett diskret paket.

Candida – den vanligaste orsaken till svampinfektioner i underlivet

Candida är en slags jästsvamp som finns naturligt i våra kroppar. Det är den vanligaste orsaken till en svampinfektion i underlivet.

Vanliga symptom på genital candida är bland annat:

  • klåda och sveda runt slidöppningen och på blygdläpparna
  • svullna och ömma blygdläppar
  • vita, tjocka och gryniga flytningar
  • smärta och sveda vid sex eller när du kissar.
Läs mer om svamp i underlivet