Ladda ned Ladda ned

Barn- och föräldrastöd

Våra barnpsykologer erbjuder stöd till barn och unga samt till dig som förälder.

Apple app store Google Play

Möjligheten att träffa en barnpsykolog är lika viktig för de barn och ungdomar som behöver hjälp som för de föräldrar som är i behov av stöd i sin roll som just föräldrar till ett barn som har det svårt. Hos oss kan ni få den hjälp ni behöver, utan att behöva vänta i månader på en tid. Vi erbjuder psykologisk bedömning, rådgivning och behandling samt kontinuerlig uppföljning och återbesök till samma psykolog, så många gånger som behövs.

Videomötena kan äga rum med både föräldrar och barn, beroende på behov och önskemål. För barn under 16 år behöver en förälder ta den första kontakten med KRY. Föräldern har även ett introducerande videomöte med barnpsykologen på egen hand, utan att barnet närvarar. Ungdomar i åldrarna 16–18 kan välja att själva ta kontakt.

När kan vi vara till hjälp?

Till oss kan du vända dig för att få hjälp med bland annat dessa symptom och besvär:

Självtest för föräldrar

Det är tufft att vara förälder! Här är ett test där du kan jämföra dig med andra föräldrar som deltagit i en studie om föräldraskap. Testet är utformat av psykologen Martin Forster och handlar om områden som man i forskning sett påverkar relationen mellan föräldrar och barn.

Så arbetar vi

Allt vårt arbete baseras på aktuell forskning och våra psykologer använder sig av evidensbaserade metoder baserade på kognitiv beteendeterapi, KBT.

Hur går det till?

Logga in i appen

Ladda ned KRY, logga in med BankID och beskriv dina besvär.

Boka en tid

Svara på några korta frågor och boka en tid som passar dig.

Bli uppringd

Psykologen ringer upp via video i appen och samtalet är igång.

Apple app store Google Play

Erfarna barnpsykologer som bryr sig

Våra psykologer besitter gedigen kompetens och har erfarenhet inom en rad olika specialiteter. I varje möte tar de sig tiden att lägga märke till detaljer och lyssna på vad som är viktigt för just dig och ditt barn, vilket är anledningen till vårt genomsnittliga patientbetyg på 4,8 av 5.

Om läget är akut eller vid misstanke om risk för självmord så bör ni uppsöka en psykiatrisk akutmottagning, alternativt kontakta 112.