Kom igång efter semestern och lär dig behålla dina rutiner på sikt
Att känna sig omotiverad när det är dags att återgå till arbetet efter semestern är vanligt – speciellt om du jobbar hemifrån. Läs mer på vår hemsida.
Läs mer
Obesitas är ett annat ord för fetma, som innebär att man har en kraftig övervikt med ett BMI på över 30. Ofta bidrar flera faktorer till att man får en övervikt – som livsstil, ärftlighet och stress eller annan psykisk ohälsa.
Vi erbjuder ett digitalt behandlingsprogram för dig över 18 år som har obesitas.
Obesitas räknas som en sjukdom, bland annat eftersom du får en ökad risk för att få andra sjukdomar när du har obesitas. Det kan till exempel handla om diabetes eller högt blodtryck. Just nu ökar obesitas runt om i världen. Under de senaste 30 åren har obesitas tredubblats bland befolkningen.
vuxna är överviktiga eller har obesitas.
av vuxna i Europa är överviktiga.
av svenskarna lever med obesitas.
Obesitas är en komplex sjukdom som ofta beror på en kombination av faktorer, till exempel livsstil och ärftlighet. Många gånger beror det också på stress och annan psykisk ohälsa. Därför behöver behandlingen också innehålla flera delar. Där ingår förstås kost och motion, men även psykisk hälsa.
För att skapa en hållbar förändring är det viktigt att hela du mår bra.
Obesitas är en komplex sjukdom och behandlingen kräver att man tar hänsyn till flera aspekter av din hälsa. Därför samarbetar flera yrkeskategorier för att du ska få en effektiv behandling som passar just dig.
Du får börja med att fylla i formulär med frågor om din hälsa och livssituation.
Dina svar används som grund för att skapa en behandlingsplan utifrån dina behov och förutsättningar.
Du har tre videosamtal med en sjuksköterska för att komma igång med din behandlingsplan. Under samtalen får du råd om mat, träning och andra hälsosamma vanor.
Här kan du läsa våra artiklar med innehåll som är relaterat till obesitas.
Att känna sig omotiverad när det är dags att återgå till arbetet efter semestern är vanligt – speciellt om du jobbar hemifrån. Läs mer på vår hemsida.
Läs mer
Hälften av Sveriges vuxna befolkning lider av övervikt eller fetma – men det går att göra något åt det. Nedan går vi igenom tips och råd på hur du kan förändra dina levnadsvanor.
Läs mer
Din psykiska hälsa spelar stor roll för ditt välmående och förmågan att göra hälsosamma val.
Vad innebär uttrycken kroppspositivism och fettfobi egentligen? Och hur kan man lära sig att bli mer positiv till sin kropp?
Läs mer
Är du ofta onödigt självkritisk och tänker negativa tankar om dig själv? Det kan vara tecken på att du behöver öva på din självmedkänsla. Läs mer på vår hemsida.
Läs mer
Att gå ner i vikt handlar delvis om att inte få i sig fler kalorier än man gör av med. Men det är minst lika viktigt att äta bra mat med tillräckligt med näringsämnen.
Behöver vi äta kosttillskott med vitaminer och mineraler? Vår läkare förklarar mer om tillskott, vem som kan behöva dem och när.
Läs mer
De viktigaste hormonerna som reglerar aptiten är ghrelin som skapar hungerkänslor, och leptin som talar om för hjärnan när du är mätt. Läs mer på vår hemsida.
Läs mer
Att röra på sig varje dag är inte bara ett sätt att går ner i vikt, det ger också många andra hälsofördelar.
Det är inte farligt att träna med högt blodtryck så länge du är försiktig. Här är 9 tips som hjälper dig att röra på dig och hantera högt blodtryck på ett tryggt sätt.
Läs mer
Forskning visar att regelbunden pulshöjande fysisk aktivitet ger ett ökat psykiskt välbefinnande. Lär dig mer om stressens effekter och läs våra 5 förslag på hur du kan komma igång med din träningsrutin.
Läs mer
Vi erbjuder ett digitalt behandlingsprogram för dig över 18 år som har obesitas. Vi vet att det är utmanande att gå ner i vikt, men vi är med dig hela vägen.