Ladda ned Ladda ned

Elevhälsa

Våra barnpsykologer erbjuder stöd till barn och unga samt till dig som förälder.

Här finns grundläggande information om hur KRY fungerar och hur vi kan hjälpa barn och föräldrar. Längre ned finns också information som är specifikt riktad till dig som arbetar inom Elevhälsan.

Om tjänsten

Hos oss kan ni få den hjälp ni behöver. Vi erbjuder psykologisk bedömning, rådgivning och behandling samt kontinuerlig uppföljning och återbesök till samma psykolog.

Så arbetar vi

Allt vårt arbete baseras på aktuell forskning och våra psykologer använder sig av evidensbaserade metoder baserade på kognitiv beteendeterapi, KBT.

Hur går det till?

Logga in i appen

Ladda ned KRY, logga in med BankID och beskriv dina besvär.

Boka en tid

Svara på några korta frågor och boka en tid som passar dig.

Bli uppringd

Psykologen ringer upp via video i appen och samtalet är igång.

Apple app store Google Play

Videomötena kan äga rum med både föräldrar och barn, beroende på behov och önskemål. För barn under 16 år behöver en förälder ta den första kontakten med KRY. Ungdomar i åldrarna 16–18 kan välja att själva ta kontakt.

När kan vi vara till hjälp?

Till oss kan du vända dig för att få hjälp med bland annat dessa symptom och besvär:

För dig som arbetar inom Elevhälsan

KRY är en vårdgivare integrerad i sjukvårdsssystemet

KRY är en primärvårdsaktör inom första linjen. En del av vårt dagliga arbete är att skriva journaler, göra orosanmälningar, hänvisa till psykiatrin etc. Vi har tillgång till journaler inom sjukvården och kvalitetssäkringssystem som bland annat automatiskt granskar journaler i samband med orosanmälan eller suicidrisk. Om det skulle behövas annan vård så hjälper våra psykologer dig vidare till exempelvis BUP.

Kan man skicka en remiss till KRY?

Istället för remisser så uppmuntrar vi er att be elever och föräldrar söka kontakt själva. Det beror på att vi kan garantera att de får vård i regel samma dag.

Hur sker återkoppling till skolan?

Återkoppling sker via elevens föräldrar, i de fall psykologen på KRY upplever ett behov att ge information till skolan kommer föräldrarna uppmanas att prata med de berörda på skolan

Erfarna barnpsykologer som bryr sig

Våra psykologer besitter gedigen kompetens och har erfarenhet inom en rad olika specialiteter. I varje möte tar de sig tiden att lägga märke till detaljer och lyssna på vad som är viktigt för just dig och ditt barn, vilket är anledningen till vårt genomsnittliga patientbetyg på 4,8 av 5.