Psykisk ohälsa – barn och ungdom

Det kan vara svårt att veta vart du ska gå om ditt barn mår dåligt. Våra erfarna barnpsykologer finns här för att lyssna och hjälpa er vidare till rätt vård – oavsett om ditt barn har lätta eller svåra psykiska besvär.

Alla samtal med våra barnpsykologer är kostnadsfria.

Boka videosamtal

Alla barn har rätt att må bra

Vi förstår att långa vårdköer är frustrerande när ditt barn inte mår bra – därför har vi gjort det enklare att snabbt få rätt hjälp.

Psykologi i ett digitalt samtal

Prata med en barnpsykolog online

Våra psykologer kan behandla många psykiska besvär hos barn, till exempel:

  • oro och ångest
  • nedstämdhet
  • mardrömmar och sömnsvårigheter
  • problem i skolan eller med kompisar.
Boka videosamtal
Barn som håller i sin telefon

BUP – Barn- och ungdomspsykiatri

Vissa besvär kräver vård på specialistnivå. Därför driver vi tillsammans med Psykiatripartners en digital mottagning för barn- och ungdomspsykiatri (BUP). Där kan vi hjälpa barn och ungdomar mellan 8 och 17 år, oavsett var i Sverige barnet bor. Vi kan bland annat hjälpa barn med måttlig till svår psykisk ohälsa, till exempel PTSD, depression och läkemedelsbehandling.

Köerna för att få hjälp på BUP är ofta långa, men hos oss går det snabbt att få rätt hjälp. Du och ditt barn kan få ett första bedömningssamtal med en av våra psykologer redan idag.

Läs mer om BUP
Barn med telefon i handen

Utredning för ADHD och autism

Tillsammans med Psykiatripartners gör vi neuropsykiatriska utredningar om du misstänker att ditt barn har ADHD eller autism. Våra väntetider är korta, vilket gör att ni snabbt kan komma igång med utredningen. Efter utredningen kan vi även hjälpa till med psykologisk behandling och läkemedelsbehandling. Alla utredningar och behandlingar för barn hos oss är helt kostnadsfria.

Börja med att boka ett videosamtal med en av våra barnpsykologer för att få en första bedömning.

Boka videosamtal

Så fungerar det

Vi kan hjälpa barn i alla åldrar, oavsett var i Sverige ni bor. Våra psykologer har många lediga tider, så ofta kan du boka ett videosamtal samma dag.

En ikon som visar ett barn i profil

Lägg till ditt barn i Kry-appen

Logga in i Kry-appen med BankID. Gå till “Din hälsa” för att lägga till ditt barn i appen.

Ikon med mobiltelefon

Boka tid

Starta en bokning för ditt barn. Välj det du och ditt barn behöver hjälp med och svara på några frågor. Svaren hjälper oss att förbereda inför samtalet.

Prata med en psykolog

Du som förälder träffar först psykologen ensam i ett kort bedömningssamtal. Du får där berätta om ditt barns besvär och psykologen avgör hur vi bäst kan hjälpa er.

Boka videosamtal