När börjar barn prata? – En guide till barns talutveckling
Barns talutveckling är en spännande och viktig del av deras övergripande utveckling. Denna övergripande guide utforskar milstolparna för barns talutveckling.
Läs mer
Här har vi samlat råd och inspiration för dig som förälder. Allt vi gör är baserat på forskning och medicinskt granskat.
Barns talutveckling är en spännande och viktig del av deras övergripande utveckling. Denna övergripande guide utforskar milstolparna för barns talutveckling.
Läs mer
För småbarnsföräldrar kan vintern vara en riktig pärs, med olika infektioner som avlöser varandra. Lyckligtvis finns det saker du kan göra för att minska risken att hamna i vab-träsket. Här är läkarens bästa tips
Läs mer
Barns immunförsvar är inte fullt utvecklat förrän de är ungefär åtta år. Tills dess kan det kännas som att barn får hosta eller blir förkylda av minsta lilla. Läs mer om barns immunförsvar på vår hemsida
Läs mer
Dags att gå skilda vägar? Här går vi igenom hur du kan prata med barnen om stundande skilsmässa och vad du bör tänka på innan och efter separationen.
Läs mer
Under krig och oroligheter är barn särskilt utsatta. Även om det inte är krig i Sverige blir barn påverkade av det som händer i Europa. Här går vi igenom hur du kan prata med barn som känner oro
Läs mer
Varför får barn separationsångest och hur kan du hjälpa ditt barn att övervinna den? Vår psykolog delar med sig av några goda råd.
Läs mer
När och hur ska vi prata med våra barn och ungdomar om sex? Vår sexolog delar med sig av sina bästa råd. Läs mer på vår hemsida.
Läs mer
Under bebisens första år utvecklas hen i snabbare takt än någon gång senare i livet. Här kan du läsa vad du kan förvänta dig – månad för månad.
Läs mer
Vattkoppor är en vanlig och mycket smittsam barnsjukdom, men oftast krävs ingen behandling. Vår barnläkare förklarar hur du kan lindra symptomen och minska klåda, samt när du bör prata med en läkare.
Läs mer
Hos oss ska inget barn behöva känna sig orolig när de besöker vården. Inför öppningen av vår barnavårdscentral i Sickla samtalade vi med barn för att ta reda på hur vi kunde förbättra deras vårdupplevelse. Därefter föddes Kipp
Läs mer
En följd av pandemin är att tiden framför skärmar har ökat, inte minst hos barn och unga. Men hur påverkar surfplattor och mobiler barn – egentligen? Vår barnpsykolog reder ut hur det ligger till.
Läs mer
De flesta infektioner som drabbar barn är inte allvarliga och försvinner snabbt. Men det är bra att känna igen symptomen – och veta vad du ska göra om de inträffar. Läs mer på vår hemsida
Läs mer
Att leva i en familj som inte riktigt fungerar för att en förälder eller annan vårdnadshavare mår dåligt, påverkar ditt liv på flera sätt. Få stöd och hjälp av KRY.
Läs mer
Om barn avviker från deras normala sovrutiner kan det leda till minskad kvalitetssömn, något som kan ha en negativ inverkan på barnet. På vår hemsida kan du läsa mer om hur du kan förbättra sömnkvaliteten hos barn och unga.
Läs mer
Det är mycket att hålla reda på när man precis har fått barn. Här går vi igenom sådant som är bra att veta när det kommer till vård för små barn.
Läs mer
Att komma hem med ett nyfött barn är inte bara en dans på rosor. Hur mår egentligen en förälder den första tiden?
Läs mer
Det är helt naturligt att bli orolig om ditt barn får utslag på kroppen – men den goda nyheten är att de flesta är ofarliga och kan behandlas hemma.
Läs mer
Amning är det vanligaste sättet att ge en nyfödd bebis all näring den behöver. Men många kvinnor väljer att inte amma av olika anledningar. Läs mer
Läs mer
Alla är olika och ingen amning är den andra lik – för vissa går det lätt, medan andra behöver mer tid och tålamod. Läs mer om vad du kan förvänta dig om du vill amma på vår hemsida.
Läs mer
Martin Forster svarar på frågor om trots hos barn, syskonbråk och vad som är viktigt att tänka på vid en separation med barn inblandade.
Läs mer
Många av oss tillbringar majoriteten av vår vakna tid på arbetsplatsen, tillsammans med kollegor. Att det ibland uppstår meningsskiljaktigheter och friktion är naturligt, och inte nödvändigtvis något negativt. Men hur hanterar man egentligen konflikter på ett konstruktivt sätt?
Läs mer