Hemtest för bakteriell vaginos

Att få illaluktande flytningar i underlivet är vanligt och oftast ofarligt, men det är ändå viktigt att du får hjälp. Hos oss kan du ta ett hemtest för att ta reda på om dina besvär beror på bakteriell vaginos – oavsett var i landet du bor. Börja med ett för att få en individuell bedömning.

Boka videosamtal

Så kan vi hjälpa dig

1. Videosamtal

Börja med att boka videosamtal med en av våra barnmorskor. Under samtalet gör vi en individuell bedömning för att du ska få rätt vård. Vid behov beställer vi ett hemtest som skickas hem till dig.

2. Hemtest

Paketet innehåller ett provtagningskit och tydliga instruktioner för hur du ska ta testet. Skicka sedan ditt prov till laboratoriet i det förfrankerade returpaketet.

3. Återbesök

Vi skickar ett meddelande till din Kry-inkorg när vi har ditt resultat. Det tar oftast 3–5 dagar efter att provet ankommit till laboratoriet. Du får då möjlighet att boka ett återbesök om du inte redan har gjort det.

4. Behandling

Om du har bakteriell vaginos eller svampinfektion får du råd om behandling vid återbesöket. Om ditt test visade negativt hjälper vi dig att ta reda på vad dina besvär beror på.

Boka videosamtal

Ett test för två besvär

Bakteriell vaginos och svamp i underlivet är exempel på två vanliga besvär som kan ha lika symptom, till exempel flytningar som luktar eller ser annorlunda ut. Vi testar därför för båda besvären samtidigt med ett enkelt hemtest. Hemtestet är och skickas till dig i ett diskret paket.

Bakteriell vaginos är en obalans i slidan

Bakteriell vaginos beror på en obalans i slidan. Ett vanligt symptom är gråaktiga flytningar med en fiskliknande illaluktande doft och irritation i slidöppningen. Det kan gå över av sig självt, men ibland behöver det behandlas med läkemedel.

Även om bakteriell vaginos oftast är helt ofarligt kan det innebära en ökad risk för andra infektioner. Det är därför är bra att testa sig och behandla besvären.

Läs mer om bakteriell vaginos