Två händer i  en säng

Testa dig för klamydia

Klamydia är Sveriges vanligaste könssjukdom och smittar lätt, men lyckligtvis går infektionen alltid att bota. Vi på Kry erbjuder klamydiatest, behandling och smittspårning – helt utan kostnad.

Testa dig för klamydia

Vi hjälper dig vid klamydia

  • Enkel självprovtagning i hemmet.

  • Resultat inom 5 arbetsdagar efter du skickat ditt test.

  • Vårdpersonal skriver ut läkemedel och genomför smittspårning.

Så fungerar hemtest för klamydia

1. Sök vård i appen

Logga in i Kry-appen och välj “Testa dig för klamydia”. När du svarat på frågorna i appen kommer du att få prata med en barnmorska via chatt eller videosamtal. Barnmorskan gör en bedömning för att avgöra om du behöver testa dig.

2. Testa dig

Testet levereras i ett diskret paket utan loggor, vanligtvis inom två arbetsdagar. Paketet innehåller ett provtagningskit och tydliga instruktioner för hur du ska göra. Skicka sedan ditt prov till laboratoriet i det förfrankerade returpaketet.

3. Få ditt resultat

Du får ditt resultat i Kry-appen 3–5 arbetsdagar efter att du skickat tillbaka provet till oss. Du får svar även om provsvaret är negativt.

4. Påbörja behandling

Om du har klamydia blir du erbjuden ett kostnadsfritt videosamtal med en barnmorska som skriver ut läkemedel. Du kommer även att bli kontaktad för att göra en smittspårning.

Testa dig för klamydia

Lär dig mer om klamydia

Klamydia sprids framför allt genom slidsamlag eller analsamlag. Det är viktigt att du testar dig om du haft oskyddat sex med en ny eller tillfällig partner – särskilt eftersom klamydia inte alltid ger några direkta symptom. En obehandlad infektion kan leda till fertilitetsproblem senare i livet. Läs mer om klamydia.

Vanliga frågor och svar om klamydiatest

Relaterade artiklar

Sexuell hälsa och preventivmedel – 17 juni 2024

Sex vanliga könssjukdomar – symptom, test och behandling

Vissa sexuellt överförbara infektioner märks av först efter ett tag och att andra kan vara helt symptomfria. På vår hemsida berättar vi mer om symptom, test och behandling.

Läs mer

Ladda ned appen

Hos Kry får hela familjen trygg och smidig vård. Våra legitimerade läkare, sjuksköterskor och psykologer hjälper dig dygnet runt i appen.

Apple app storeGoogle Play