Få hjälp med klimakteriebesvär

Klimakteriet är en naturlig del av att bli äldre, men hur det upplevs varierar från person till person. Vi på Kry finns här för dig som behöver rådgivning och behandling.

Det första videosamtalet med barnmorska är alltid kostnadsfritt.

Sök vård

Klimakteriet är olika för alla

De flesta får någon typ av klimakteriebesvär, men de kan se olika ut. Vi på Kry kan hjälpa dig oavsett om du har mycket eller lite besvär. Några vanliga symptom är:

Värmevallningar och svettningar
Humörsvängningar
Nedstämdhet
Sömnproblem
Torra slemhinnor
Urinvägsbesvär
Viktuppgång

Så gör du för att söka vård

Logga in

Logga in med BankID i Kry-appen eller här på webben och starta en bokning.

Individuell bedömning

En barnmorska gör en bedömning och hjälper dig att få vård och behandling baserat på det du berättar. 

Behandling

Du får vård anpassad efter just dina besvär – till exempel rådgivning eller läkemedelsbehandling.

Sök vård

Vi erbjuder olika typer av behandling

Klimakteriebesvär kan lindras på flera olika sätt. För vissa räcker receptfria läkemedel eller mindre förändringar i livsstilen, medan andra behöver receptbelagda hormonbehandlingar. Det finns även annan hjälp att få, till exempel kontakt med fysioterapeut eller dietist.

Allt du behöver på en plats

Hos oss arbetar bland annat barnmorskor, läkare, psykologer, dietister och fysioterapeuter som jobbar tillsammans för att hjälpa dig under klimakteriet – både i appen och på våra vårdcentraler.

Vad är klimakteriet?

Klimakteriet inträffar i samband med att du slutar ha mens. Det händer oftast mellan 45 och 55 års ålder. När du går in i klimakteriet så sjunker nivåerna av könshormonerna östrogen och progesteron. Dessa förändringar i kroppen kan föra med sig olika typer av fysiska och psykiska besvär. Läs mer om klimakteriet.

Vanliga frågor om klimakteriet

För en smidigare vårdupplevelse

Ladda ned appen kostnadsfritt via App Store eller Google Play. I appen kan du enkelt söka vård och hantera dina ärenden.

Apple app storeGoogle Play