Boka vårdmöte för ditt barn

Vi hjälper dig och ditt barn – dygnet runt

Hos oss får ditt barn trygg vård inom några minuter, var ni än är. Våra erfarna sjuksköterskor, barnläkare och allmänläkare kan hjälpa er med en mängd olika besvär samt skriva ut recept eller intyg om det behövs. Undvik onödig trängsel och långa väntetider – hör av er till oss från soffan, lekplatsen eller toaletten.

Så fungerar Kry

  • Få tid inom ett par minuter
  • Öppet dygnet runt i appen - alla dagar
  • Säker inloggning med BankId
  • Alltid kostnadsfritt för barn

Det här kan vi hjälpa ditt barn med

Här är ett urval av vanliga besvär som vi kan hjälpa till med.

Allergi beror på överkänslighet mot ett eller flera ämnen. Små barn är ofta allergiska mot födoämnen som komjölksprotein och ägg, men det går i många fall över efter några år.

Läs mer om allergi.

Diarré kan vara ett symptom på överkänslighet, infektioner eller sjukdomar. Kroppen blir lätt uttorkad vid diarré och barn drabbas fortare och värre av vätskebrist än vuxna.

Läs mer om diarré.

Barn får lättare feber än vuxna, men det behöver inte betyda att de är allvarligt sjuka. Det brukar räknas som feber om temperaturen är 38,0 grader eller mer.

Läs mer om feber.

Barn med förstoppning har svårt att bajsa och bajset kan vara hårt och trögt. Barn kan även få ont i magen vid förstoppning. Besvären brukar gå över efter några dagar.

Läs mer om förstoppning.

Höstblåsor är vanligast hos barn under tio år, men även äldre barn och vuxna kan infekteras. Sjukdomen kännetecknas oftast vid små blåsor och utslag.

Läs mer om höstblåsor.

Illamående och kräkningar har ofta en koppling till andra mag-tarmbesvär, men kan bero på en rad olika saker.

Läs mer om illamående.

Nässelutslag är upphöjda hudutslag som kliar. Hos barn beror de oftast på virusinfektioner, men kan också vara en reaktion på födoämnen som ägg, mjölkprotein, fisk och nötter.

Läs mer om nässelutslag.

Springmask är en ofarlig men mycket smittsam maskinfektion som främst drabbar barn. Symptomen kännetecknas ofta med att barnet får svårt att sova.

Läs mer om springmask.

Vattkoppor är en virusinfektion och i Sverige får de allra flesta sjukdomen som barn. Den kännetecknas av röda, vätskande och kliande utslag.

Läs mer om vattkoppor.

Vanliga hudutslag hos barn

Barn kan få hudutslag, rodnader, röda prickar och blåsor på kroppen av många anledningar. Det kan bero på exempelvis allergier, eksem, svamp, virus eller bakterier. Många utslag försvinner av sig själva eller kan behandlas hemma, men ibland behövs läkemedel för att lindra besvären.

Behöver du eller ditt barn prata med någon?

Ibland kan vardagen kännas extra tung – både för barn och vuxna. Våra legitimerade psykologer erbjuder råd till barn och unga samt stöd till dig som förälder.

”För en småbarnsförälder är Kry som en skänk från ovan. Att kunna träffa läkare hemifrån underlättar oerhört!”

1 rating star 1 rating star 1 rating star 1 rating star 1 rating star

Så bokar du ett vårdmöte för ditt barn

1. Boka möte

Ladda ned Kry-appen och logga in med BankID. Berätta vad ditt barn behöver hjälp med och boka sedan en tid som passar. Kom ihåg att ditt barn måste vara med på mötet.

2. Få hjälpen ni behöver

Vi kan behandla många symptom direkt i appen – vid behov bokas ni in på en av våra vårdcentraler inom 24 timmar.

3. Vad händer sedan?

Ni får tid för ett återbesök om det behövs. I appen kan du även se recept och beställa hem läkemedel direkt till dörren.

Mer läsning för dig som förälder

KRY HealthApplication Android 5.0, iOS 10.0
1 rating star 1 rating star 1 rating star 1 rating star 1 rating star

Genomsnittligt betyg för vår app: 4.9/5147673