Ladda ned Ladda ned

Gör ditt vårdval – lista dig hos KRY.

Mottagningar

Våra mottagningar är inga vanliga vårdcentraler. Hit välkomnar vi dig när du behöver hjälp, för vårdmöten som faktiskt börjar i tid.

Här finns vi

Så går det till

Sök vård i appen

Ladda ned KRY, logga in med BankID och ange vad du söker vård för.

Få rätt hjälp direkt

Du får behandling i appen eller på någon av våra vårdcentraler. Behöver du en remiss eller ta prover hjälper vi dig med det.

Vi håller koll

Efter ditt besök hör vi av oss och frågar hur du mår. Om du behöver ett återbesök träffar du samma person som tidigare.

Gör ditt vårdval – lista dig hos KRY


Oavsett var i landet du är folkbokförd så har du alltid rätt att söka vård på vilken vårdcentral du vill i hela Sverige. Du har också möjlighet att välja en fast vårdcentral, vilket ibland kallas för att lista sig. Ditt vårdval är fritt och personligt; att lista sig är inte bindande och kostar ingenting. Även om du är listad på en vårdcentral har du möjlighet att söka vård på en annan.

Genom att lista dig hos oss på KRY kan du underlätta vårt arbete med att erbjuda dig kontinuitet i den vård som du får av oss. Med en etablerad kontakt går nämligen allting mycket smidigare då du vänder dig till oss och behöver hjälp.

Du behöver inte göra något utöver att lista dig via länken på denna sida. All övrig administration tar vi hand om.

Vanliga frågor

Absolut. Du kan vända till oss med allt som rör din hälsa. Vår vårdpersonal har mångårig erfarenhet av arbete inom primärvården och behandlar de flesta sorters åkommor. Hos oss kan du även få hjälp med att vaccinera dig och att sy ihop sår, lämna prover och göra hälsoundersökningar. Du får genast en remiss till specialist om du bedöms vara i behov av det.

När du söker vård hos oss på KRY – oavsett om det sker digitalt via appen eller fysiskt på någon av våra mottagningar – kan du välja att antingen få hjälp av samma vårdpersonal som du har träffat tidigare, eller att få träffa någon ny, om du hellre vill det.

Du kan göra ditt vårdval och lista dig hos oss på KRY genom att antingen

  • fylla i ett formulär på vår hemsida och underteckna med BankID
  • logga in i appen och följa instruktionerna
  • använda 1177 Vårdguidens e-tjänster
  • besöka en av våra mottagningar och fylla i en blankett.