Ladda ned Ladda ned

Mottagningar

Vi har skapat framtidens vårdcentraler i lokaler som utstrålar hälsa, och med dina behov i fokus.

Därför ska du välja KRY

Till hands 24/7

När våra mottagningar inte är öppna finns det alltid vårdpersonal tillgänglig i vår app – dygnet runt, årets alla dagar.

Få kontroll

Inga papper, inget krångel. Tillsammans hanterar vi allt som rör din, och din familjs, hälsa - direkt i telefonen.

Allt på samma plats

Vi hjälper dig, med alltifrån recept, remiss till specialist eller snabb tid på våra mottagningar.

Självklart kan du få hjälp med samma saker hos oss som på din tidigare vårdcentral.

Till våra mottagningar kan du vända dig med allt som rör din hälsa. Våra sjuksköterskor och läkare är specialiserade i allmänmedicin och samtliga är tränade i att behandla många sjukdomar och krämpor själva, men även se tecken på tillstånd där sjukhus eller specialistkompetens behövs. Om vi bedömer att du har behov får du en så kallad remiss till en specialist för just det besvär du har.

På vårdcentralen kan du även få hjälp om du känner dig nedstämd, orolig eller har andra frågor som rör din hälsa i allmänhet. Du kan även gå dit för att göra olika undersökningar, lämna prover, sy ihop sår och vaccinera dig.

På våra mottagningar står du som patient i centrum, och därför kan du givetvis välja att alltid få träffa samma vårdpersonal vid varje vårdmöte – eller att träffa ny, om du hellre vill det. Detta gäller även i appen när du har digitala vårdmöten.

Oavsett var i landet du bor så har du rätt att besöka vilken vårdcentral du vill i hela Sverige för att få hjälp med dina besvär. Detta innebär att du alltid kan söka vård på våra mottagningar, oavsett om du varit hos oss innan eller inte.

Om du vill kan du även välja en fast vårdcentral, vilket ofta kallas för att lista sig. Genom att välja en fast vårdcentral får du en etablerad kontakt vilket ger ökad kontinuitet och smidigare hjälp när du väl behöver det.

Beroende på den region du bor i väljer du fast vårdcentral på olika sätt. Vi på KRY kan i dagsläget enbart erbjuda dig som bor i Sörmland eller Skåne att lista dig hos oss, vilket du kan göra antingen via vår app, på 1177:s hemsida eller genom en blankett du får på vår vårdcentral.