Fysioterapi

Huvud, axlar, knä och tå – våra legitimerade fysioterapeuter kan hjälpa dig med spänningar, smärta och skador i muskler och leder.

Patientavgift 0 kronor, 
i Skåne är patientavgiften 200 kronor.

Boka videosamtal

Vi behandlar hela kroppen

Vi erbjuder fysioterapeutisk bedömning, rådgivning och behandling för både barn och vuxna. Vi kan hjälpa dig med rehabilitering, träning och anpassad fysisk aktivitet för hela kroppen. Här är några exempel på vad vi kan hjälpa dig med.

Så fungerar det

Boka ett videosamtal

Logga in med BankID och välj en tid som passar dig.

Du får en behandlingsplan

Under det första mötet gör fysioterapeuten en bedömning och utifrån den gör ni en plan för din behandling. Du får träffa samma person varje gång.

Träna hemma

Mellan samtalen gör du övningar med hjälp av instruktionsfilmer. Sedan följer ni upp resultatet i nästa videosamtal.

Patientavgift 0 kronor, 
i Skåne är patientavgiften 200 kronor.

Boka videosamtal

Vi hjälper dig till ett rörligare liv

Fysioterapeuten undersöker dig över video

Det första besöket är ett bedömningssamtal där fysioterapeuten ställer frågor om dina besvär. Här är exempel på frågor som du får svara på:

  • när och hur du fick dina besvär

  • vad som gör det värre

  • vad som lindrar besvären

  • om du har några andra sjukdomar.

Fysioterapeuten kan sedan be dig göra olika rörelseövningar för att undersöka den eller de kroppsdelar som är påverkade. Hen tittar även på din kroppshållning och musklernas och ledernas rörelseförmåga, både när du sitter ner och när du står upp.

Eftersom mötet sker digitalt kan du få instruktioner om att själv klämma och känna på kroppen för att fysioterapeuten ska kunna bedöma dina besvär.

Ibland kan du behöva klä av dig på den kroppsdel som ska undersökas, men du behöver aldrig ta av dig underkläderna.

Digital fysioterapi kan ge lika bra resultat som fysiska besök

Alla besök sker via videosamtal i appen. Studier har visat att fysioterapi via video kan ge lika bra resultat som fysiska besök.

Många patienter tycker att det är skönt att slippa åka långt till en mottagning. Det är också många som uppskattar att kunna ha videosamtalen och göra övningarna på en plats som känns trygg för dem.

Om du inte blir bättre genom digital vård eller om dina symptom kräver en fysisk undersökning kan vi hjälpa dig att boka en tid på en av våra vårdcentraler.


Alla våra fysioterapeuter är legitimerade

Hos oss arbetar flera experter inom sitt område, och alla våra fysioterapeuter är legitimerade.

Fysioterapeut är det nya ordet för sjukgymnast

Fysioterapi kallades tidigare för sjukgymnastik. Sedan den 1 januari 2014 är den nya yrkestiteln fysioterapeut. De som utbildade och tog examen före 2014 får fortfarande kalla sig för sjukgymnaster, men de kan också välja att byta till yrkestiteln fysioterapeut.