Recept och intyg

Kry kan hjälpa dig med vissa läkarintyg och sjukintyg, antingen i vår digitala tjänst eller genom ett fysiskt vårdmöte. Legitimerad vårdpersonal gör en bedömning baserat på dina symptom och det som framkommer under vårdmötet.

Få rådgivning

Vill du förnya ett recept eller få ett sjukintyg utskrivet av din läkare? Här har vi samlat information om recept och intyg.

Sök bland symptom

Förnya recept

Hos Kry kan du få hjälp med att förnya dina recept – även recept som andra vårdgivare har skrivit ut till dig tidigare. Många läkemedel kan du förnya genom ett enkelt klick direkt i appen. Vissa recept kan förnyas efter ett videomöte, andra kräver ett fysiskt besök på någon av Krys vårdcentraler.

Läkarintyg och sjukintyg

Kry kan hjälpa dig med vissa läkarintyg och sjukintyg, antingen i vår digitala tjänst eller genom ett fysiskt vårdmöte. Intygen utfärdas efter individuell bedömning. Det är vanligast att behöva hjälp med sjukskrivning, men läkarintyg kan även styrka att du är frisk.

Vård av barn – vab och vab-intyg

När ditt barn blir sjukt kan du behöva stanna hemma för vård av barn. För att inte gå miste om lön eller a-kassa kan du ansöka om ersättning via Försäkringskassan. Är du student kan du anmäla vab till CSN för att få behålla ditt studielån eller bidrag.