Ladda ned Ladda ned

Helsa och KRY går ihop

Helsa-KRY-Partnership-Logo-White-BG-1200x628

Nu går Helsa och KRY ihop för att skapa en smidigare vårdupplevelse för dig som patient. Vi tycker att god vård ska vara tillgänglig för dig när du behöver det, oavsett var du är och vilken tid det är på dygnet. Som gemensam vårdgivare kan vi förena vår kunskap inom digital och fysisk vård och ge dig vård som är bättre anpassad efter dina behov.

Just nu sker inga förändringar för dig. Helsa kommer att gå samman med KRY i augusti vilket framöver kommer att innebära mer tillgänglig vård för dig.

Du kommer fortfarande att vara listad på din vårdcentral. Alla Helsas vårdcentraler och personalen som jobbar där kommer att finnas kvar. Patientavgiften kommer att vara samma som förut.

Framöver kommer vi att erbjuda dig en smidigare vårdupplevelse som är anpassad till dig. Du kommer fortfarande kunna boka tid över telefon, precis som du är van vid. Men många symptom kommer du även att kunna få hjälp med dygnet runt direkt i KRYs app – om du vill. Vi kommer också att kunna ge dig snabb tid för undersökning och direkt remittera dig för provtagning och vidare specialistvård.

Vi kommer att berätta för dig när du kan ta del av fördelarna med vårt samgående, men fram tills att du hör från oss är allt som vanligt för dig som är patient hos en av Helsas vårdcentraler.

I ett första skede kommer du inte märka av någon förändring förutom att du kommer att se att du är listad på en vårdcentral i KRY-appen.

Inom kort kommer du att märka flera förbättringar när du söker vård hos KRY eller på din vårdcentral, bland annat att du kan kontakta oss under fler tider på dygnet, snabbare tidsbokning på vårdcentralen och uppföljning efter ett besök.

Har du fler frågor?

Vi svarar gärna på dina frågor. Skriv till helsa@kry.se.


Har du inte använt KRY tidigare? Testa KRY genom att ladda ned appen i AppStore eller Google Play.