INNOVATION OCH UTVECKLING

Kry satsar på specialistvård - tar helhetsansvar för patienten

Senast uppdaterad:
För att kunna ta ett helhetsansvar för patienten har Kry förvärvat två nya bolag som bedriver specialistvård. Det är Hudläkartjänst som erbjuder en bred kompetens inom dermatologi samt PBM som är experter inom beteendepsykologi.

Hudläkartjänst bedriver specialistvård inom dermatologi genom vårdavtal med Region Stockholm. De erbjuder en bred kompetens inom allmän dermatologi, med spetskompetens inom hudtumördiagnostik samt behandling av hudtumörer. Detta är ett medicinskt mycket viktigt område, då exempelvis olika sorters hudcancer har ökat med nästan 60% under det senaste decenniet.*

-Med patienten i fokus kommer vi erbjuda en högkvalitativ, kostnadseffektiv och framför allt en patientcentrerad vård tillsammans med Hudläkartjänst. Det är många vårdgivare som driver både primärvård och specialistvård och nu är det dags för oss på Kry att ta det steget och erbjuda specialistvård, något många av våra patienter är i behov av, säger Malin Wallin, vice Sverigechef på Kry.

Mattias Karlqvist, verksamhetschef och medgrundare på Hudläkartjänst säger:

-Kry har förbättrat tillgängligheten inom primärvården och vi ser att vi tillsammans kan arbeta för att fortsätta utveckla tillgängligheten även inom specialistvården. Det är oerhört viktigt inte minst när det kommer till att kunna uppnå tidig diagnos och behandling av hudcancer.

PBM erbjuder klinisk och konsultativ expertis inom beteendepsykologi med mottagningar i Stockholm, Göteborg, Malmö, Östergötland och Gävle och har även plattformar för hantering och behandling av mental ohälsa digitalt. Med hjälp av forskning och innovation är förhoppningen att samgåendet ska leda till utvecklade arbetssätt i vård och behandling av mental ohälsa, som är ett av våra största samhällsproblem idag.

-Krys vision är att kunna erbjuda en god och trygg vård för alla - oavsett om det gäller fysisk eller mental hälsa. Tillsammans med PBM blir vi en aktör med hög kompetens inom beteendepsykologi och digitala arbetssätt, vilket skapar nya möjligheter för att möta patienternas behov, säger Erik Hjelmstedt, Sverigechef på Kry.

Christian Walén, vd för PBM, kommenterar:

-Det ska bli mycket roligt att få sätta igång det gemensamma arbetet där vi kommer dra nytta av varandras respektive expertområden för att driva utveckling inom branschen. Med hjälp av forskning och nytänkande vill vi förändra hur beteendepsykologin skapar nytta för människor, grupper, verksamheter och hela samhället.

*Strålsäkerhetsmyndigheten, 2021

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar

Fler artiklar

Innovation och utveckling – 27 aug. 2020

Ökad digitalisering av primärvården kan spara samhället miljarder

En ny rapport visar att en ökad digitalisering av primärvårdsbesök kan spara samhället miljarder. Resurser som kan användas för att behandla patientgrupper som till exempel kroniker och beta av den vårdskuld som uppstått i samband med coronapandemin.

Läs mer