KVALITETSARBETE

De kallar oss nätläkare Del 3

Senast uppdaterad:

I den offentliga debatten om digital vård används ofta begreppet ”nätläkare” som ett samlingsnamn för alla som arbetar med att ge vård digitalt, trots att även sjuksköterskor och psykologer kan arbeta i den digitala vården.

Ibland hör vi påståenden om att dessa ”nätläkare” skulle vara en annan typ av vårdpersonal än de som arbetar i den traditionella vården. Det stämmer inte.

En sjuksköterska är en sjuksköterska, oavsett vårdens format.

På Kry arbetar vi bland annat med att säkerställa att vår vårdpersonal får ägna sig åt att behandla patienter, i stället för att administrera dem. Vi använder vårt digitala AI-triage för att patienterna ska få rätt vård på rätt nivå direkt. Det gör att vi använder vårdens värdefulla resurser på bästa sätt.

I en kortfilm får vi träffa Henrik Sahlin på Kry. Henrik är sjuksköterska och är specialiserad i anestesi och intensivvård. Lyssna på hans berättelse om arbetet i den digitala vården.

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar

Fler artiklar

Kvalitetsarbete – 29 feb. 2024

Vår patientsäkerhetsberättelse 2023

Vi är stolta över våra framsteg och nya satsningar 2023 för att förbättra vården och öka tillgängligheten för patienter. Vår strävan är en trygg och effektiv vårdupplevelse för alla, oavsett bostadsort, livssituation och modersmål.

Läs mer