FÖRETAGSNYHETER

Bioteknolog från Blocket blir Krys nya Sverigechef

Senast uppdaterad:
Sara Wu

Krys nya Sverigechef heter Sarah Wu. Sarah kommer senast från Schibstedägda Blocket där hon var affärsområdeschef för köp och sälj av prylar. Sarah är utbildad företagsekonom och bioteknolog samt har en bakgrund som managementkonsult på Capgemini Consulting. Som Sverigechef kommer Sarah att fortsätta driva Krys utveckling på den svenska marknaden och hålla ihop bolagets delar för att kunna maximera nyttan för Krys patienter.

Varför valde du att börja på Kry? "Jag vill jobba med något som skapar värde och eftersom vården är en av de viktigaste grundpelarna i samhället så var det något som lockade mig. Som gammal bioteknolog är jag också övertygad om att teknikskiftet i samhället kommer att skapa stora möjligheter för en bättre patientupplevelse så det känns spännande att få vara med och driva den utvecklingen. Förutom det så älskar jag att jobba med ledarskap, strategi och att bygga team. Att få vara med på den resan kunde jag inte tacka nej till".

Sarah har jobbat mycket med affärsutveckling, organisationsutveckling och ledarskap. Både praktiskt som konsult och i linjen. Det i kombination med hennes teoretiska kunskap ger henne goda förutsättningar att få organisationen att jobba mot samma mål och generera resultat.

"Senast på Blocket var jag med och etablerade en ny organisation och tog sedan över ett av de affärsområden som bildades. Det var en väldigt spännande resa att samla en tredjedel av företaget till ett affärsområde och utveckla den affären. Det tror jag att jag kommer ha mycket nytta av på Kry".

Kontakt: Samuel Danofsky Head of Communications Kry 0706563182 samuel@kry.se

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar

Fler artiklar

Företagsnyheter – 1 feb. 2024

Kry först ut att ansluta till Nationella läkemedelslistan

Kry har nu anslutit till E-hälsomyndighetens nya tjänster. Genom anslutningen kan Kry ta del av en patients förskrivna och uthämtade läkemedel direkt i sin eget system. Nationella läkemedelslistan är det första steget i en nationell digital infrastruktur

Läs mer