FÖRETAGSNYHETER

Hörby nästa anhalt för Kry

Senast uppdaterad:
För ett halvår sedan slog Kry upp portarna till en ny vårdcentral i Höör. Nu är det dags för grannkommunen när Kry vårdcentral Hörby öppnar i SEB:s före detta lokaler på Storgatan 12 den 1 september.

I våras öppnade Kry en ny vårdcentral i Höör och på bara ett halvår har 3000 patienter valt att lista sig på den nya vårdcentralen. När det nu är dags för Kry Hörby och förhoppningen är stor kring att få samma goda mottagande.

- Vi ser verkligen fram emot att få ta hand om alla patienter i Hörby och vi har förstått att det är många som har väntat på att vi äntligen ska öppna. Precis som i Höör hoppas vi att många kommer se fördelarna med Kry när de får träffa våra kompetenta medarbetare som verkligen är taggade att erbjuda en god och tillgänglig vård till invånarna i Hörby, säger Johanna Ling, regionansvarig på Kry i Skåne.

På vårdcentralen i Hörby kommer det finnas specialistläkare, sjuksköterskor, psykolog, fysioterapeut, dietist och även tillgång till arbetsterapeut. Dessutom kommer det finnas specialistmottagningar såsom diabetesmottagning, minnesmottagning och äldremottagning tillsammans med en vaccinationsmottagning som erbjuder vaccin mot till exempel TBE, säsongsinfluensan och covid-19. Under det senaste året har Kry öppnat upp fler vårdcentraler i Region Skåne och bidrar därför mer och mer när det kommer till skåningarnas hälsa. Kry Hörby är den nionde Kry-vårdcentralen i Skåne och med den har Kry nu 29 vårdcentraler över landet tillsammans med sitt digitala utbud. Hörby kommer ha samma chef som vårdcentralen i Höör, något verksamhetschef Andreas Hellkvist ser som en stor fördel.

- Att vi har två vårdcentraler nära varann gör att vi kan erbjuda patienterna ett bättre vårdutbud då vi kan ha till exempel en arbetsterapeut som arbetar på båda vårdcentralerna, det kan vara svårt annars att ha ett stort vårdutbud. Dessutom kan medarbetargrupperna lära av varandra och täcka upp vid behov så att patienterna alltid kan erbjudas vård efter behov. Det, tillsammans med vår digitala tjänst, ger alla förutsättningar för en tillgänglig och bra vård, menar Andreas Hellkvist.

Pressinbjudan

Media är välkommen att delta vid den öppna invigningen som sker fredagen den 1 september kl 09:00 då Krys regionchef Johanna Ling tillsammans med verksamhetschef Andreas Hellkvist klipper band och bjuder nyfikna på frukost. Det är öppet hus hela dagen där lokalerna visas upp och patienter har möjlighet att träffa alla medarbetare.

Anmälan kan med fördel göras till press@kry.se.

För frågor eller intervju inför öppningen, vänligen kontakta

Jonas Beltrame-Linné

Presschef Kry

010-17 86 200

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar

Fler artiklar

hand with phone logged into the Kry app
Företagsnyheter – 23 apr. 2024

Kry rankas som ett av världens mest innovativa digitala hälsoföretag

När tidskriften Newsweek för första gången utser världens mest innovativa digitala hälsoföretag är Kry ett av dessa.

Läs mer