FÖRETAGSNYHETER

Kry förvärvar Helsa med 14 vårdcentraler i fem regioner

Senast uppdaterad:
Det digitala vårdbolaget KRY går samman med vårdföretaget Helsa, som driver 14 vårdcentraler i fem regioner i Sverige. KRY, som redan är Sveriges största digitala vårdgivare, har som mål att bli ledande i att integrera traditionell och digital primärvård.

När KRY går ihop med Helsa kan våra patienter fortsatt söka hjälp hos KRY digitalt, samtidigt som patienter även kan få vård på Helsas fysiska vårdcentraler. Vi tror att patienterna kommer att uppskatta den tillgänglighet som våra två vårdföretag gemensamt skapar, säger Erik Hjelmstedt, Sverigechef på KRY.

Helsa är ett av Sveriges största hälso- och sjukvårdsföretag och har 14 vårdcentraler utspridda över Halland, Kronoberg, Skåne, Stockholm och Östergötland. Helsa har omkring 500 anställda och ägs av Isac Brandberg AB. KRY grundades 2015 och erbjuder digital vård över hela landet. KRY driver även tre egna mottagningar i två regioner – Skåne och Sörmland.

Vår ambition med Helsa har varit att bidra till en mer modern patientupplevelse genom att nyttja digitaliseringens fördelar och kombinera det med fysiska vårdcentraler. Genom att gå samman med KRY kan vi gemensamt göra den resan och snabbare nå målet, säger Erik Brandberg, delägare i Isac Brandberg AB.

Det är glädjande att vi nu tillsammans med KRY kommer kunna bygga vårdkedjor som integrerar digital och fysisk vård, allt för patientens bästa. Jag ser fram emot att arbeta vidare med KRY för att skapa framtidens vård, redan idag, säger Conny Mathiesen, koncernchef på Helsa.

KRY tar från och med mitten av augusti över driften av Helsas vårdcentraler i fem regioner, inklusive samtlig personal. Utveckling av gemensamma arbetssätt kommer ske stegvis för att öka synergin mellan digitala vårdmöten och fysiska besök.

Från och med augusti kommer KRYs vårdcentraler finnas på följande orter: Skåne: Lund, Malmö, Bromölla, Osby/Lönsboda Sörmland: Nyköping Halland: Glänninge Kronoberg: Älmhult Stockholm: Hornstull, Sundbyberg, Älta, Vallentuna, Östermalm, Gallerian, Sickla (öppnas hösten 2020) Östergötland: Norrköping - Spiran, Östertull, Vilbergen, Skarptorp, Kneippen

För mer information, vänligen kontakta:

Amanda Billner Presschef 08 - 22 77 08 press@kry.se

Om KRY: Den digitala vårdgivaren KRY startades 2015 och dess läkare, sjuksköterskor och psykologer har hittills hjälpt över en miljon patienter i Sverige genom digitala och fysiska möten. KRY är Europas största digitala vårdgivare och finns även i England, Norge, Frankrike och Tyskland. Målet är att vara den ledande aktören som kombinerar en fysisk och digital patientupplevelse och därmed bidra till ökad innovation, effektivitet och tillgänglighet i primärvården.

Om Helsa: Helsa är ett av Sveriges största privatägda hälso- och sjukvårdsföretag med 14 vårdcentraler och 500 medarbetare. På Helsa vill vi förändra dagens sätt att erbjuda hälso- och sjukvård, till ett sätt som gör att våra patienter får en mer tillgänglig och anpassad hälso- och sjukvård, baserad på vetenskap och beprövad erfarenhet. Att våra medarbetare trivs på sin arbetsplats och där hållbarheten är en självklarhet.

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar

Fler artiklar

Företagsnyheter – 1 feb. 2024

Kry först ut att ansluta till Nationella läkemedelslistan

Kry har nu anslutit till E-hälsomyndighetens nya tjänster. Genom anslutningen kan Kry ta del av en patients förskrivna och uthämtade läkemedel direkt i sin eget system. Nationella läkemedelslistan är det första steget i en nationell digital infrastruktur

Läs mer