Ladda ned Ladda ned
Företagsnyheter - 7 sep 2017

KRY och Lideta Hälsovård fördjupar sitt vårdsamarbete

Baserat på det positiva samarbete KRY och Lideta Hälsovård har haft de senaste åren har parterna beslutat om att fördjupa sitt samarbete ytterligare.

-Läkarbesök via video i mobilen har verkligen omfamnats av patienterna. Genom att utveckla ett gemensamt patienterbjudande säkerställer vi en smidig integration mellan digital och fysisk vård, säger Livia Holm, Sverigechef för KRY.

Det fördjupade samarbetet involverar alla Lideta Hälsovårds 15 vårdcentraler och består bl.a. av:

  • att Lidetas vårdcentraler har en sjuksköterska med ansvar för digital vård.
  • att en av Lidetas vårdcentraler utses till en Best Practice-enhet med syfte att utveckla integrationen mellan digital och fysisk vård med fokus på till exempel multisjuka och kroniker.
  • att KRY kommer avlasta Lidetas vårdcentraler i situationer då patientflödet blir för stort.
  • Gemensam rekrytering av läkare med erbjudande om att kombinera sin arbetstid mellan den fysiska och digitala vården.

-Vi strävar ständigt efter att ge våra patienter en så bra och smidig vårdupplevelse som möjligt. Då passar det bra att kunna erbjuda dem vård i både en fysisk och en digital miljö. I och med det här samarbetet når vi hela vägen, säger Hugo Lewné, VD på Lideta Hälsovård.

Fakta KRY
KRY levererar vård via videosamtal med läkare. Läkarbesöken kan genomföras via mobiltelefon eller surfplatta. Över 100 000 läkarbesök har hittills genomförts via KRY.

Fakta Lideta Hälsovård
Lideta Hälsovård bedriver primärvård på 15 platser i Stockholm och södra Sverige. Företaget har cirka 93,000 patienter och cirka 350 anställda.

Kontakt:
KRY
Samuel Danofsky
Head of Communications
0706563182
samuel@kry.se

Lideta Hälsovård
Hugo Lewné
VD
hugo@lideta.se