FÖRETAGSNYHETER

Kry öppnar nya vårdcentraler i Stockholm

Senast uppdaterad:
Kry vårdcentral i Gallerian Stockholm
Den 1 september slog Kry upp dörrarna till sina två första vårdcentraler i Stockholm. Det är ett steg i en bredare ambition att erbjuda stockholmare god och nära vård och kombinera det bästa från digital och fysisk vård.

Krys patienter i Stockholm kan fortsatt söka vård digitalt genom appen, dygnet runt, och från och med 1 september vid behov även bokas in för en fysisk undersökning på en av Krys vårdcentraler i Stockholm. Genom att kombinera digital och fysisk vård på detta sätt ger Kry stockholmarna mer tillgänglig vård samtidigt som fler patienter med olika symptom nu kan få den hjälp de behöver.

Vi har velat öppna vårdcentraler i Stockholm i flera års tid så det är med stor glädje vi nu kan ta hand om fler patienter genom att erbjuda både digital och fysisk vård på ett sömlöst sätt. Det gynnar både invånarna och samhället i stort. Vi ser fram emot att fortsätta tillgängliggöra god och nära vård på ännu fler platser i år och under nästa år, säger Erik Hjelmstedt, Sverigechef på Kry.

De första vårdcentralerna i Stockholm har nu öppnat i Gallerian och på Sibyllegatan. Vid öppnandet i Gallerian under tisdagen närvarade Finanslandstingsrådet i Region Stockholm Irene Svenonius som fick en rundvandring och visning av hur den integrerade vårdkedjan mellan digital och fysisk vård hos Kry fungerar.

Samtidigt pågår byggnationen för fullt av ytterligare en vårdcentral i Sickla köpkvarter som är tänkt att öppna under hösten. Kry tog den 1 september även formellt över ägandeskapet av primärvårdskedjan Helsa – vilket innebär att Kry kommer bedriva fysisk vård vid vårdcentraler i Hornstull, Älta, Sundbyberg och Vallentuna.

Vi tittar på hur vi kan expandera ytterligare på flera olika platser i regionen och bland annat utöka vår psykologverksamhet. Vi vill etablera oss på platser som enkelt kan nås från olika ställen i regionen, och på sikt även öppna egna vårdcentraler utanför tullarna, säger Nadine Gerson Flam, Regionchef Stockholm på Kry.

I och med etablering av fysiska vårdcentraler så kommer Kry nu ekonomiskt att börja ersättas likt alla andra primärvårdsgivare i regionen. Patientavgiften blir 200 kronor för ett läkarbesök och 100 kronor för ett sjuksköterskebesök.

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar

Fler artiklar

Företagsnyheter – 4 juni 2024

Sjöfartsverket väljer Kry som leverantör av medicinsk rådgivning

Kry kommer att erbjuda akut medicinsk rådgivning till personer på fartyg i svenska farvatten. Detta efter att ha vunnit en upphandling från Sjöfartsverket av Telemedical Assistance Service (TMAS).

Läs mer