FÖRETAGSNYHETER

Magnus Nilsson ny styrelseordförande

Senast uppdaterad:
Press image
I samband med Krys bolagsstämma i maj valdes Magnus Nilsson till Krys nya styrelseordförande.

- När vi nu fortsätter att växa och erbjuda fler patienter över hela Europa en trygg och tillgänglig vård så känns det jättekul att välkomna Magnus Nilsson som ny styrelseordförande. Med sin gedigna bakgrund som entreprenör är jag övertygad om att han kommer kunna tillföra erfarenhet och kunskap. Det behövs när vi fortsätter förändra spelplanen inom vården där Kry tar hand om patienter på ett nytt och smidigt sätt. Vår ambition är och har alltid varit att erbjuda bästa möjliga vård för patienten. Genom vår egen närvaro och genom våra partnerskap täcker vi idag över 100 miljoner patienter i Europa, säger Krys vd och medgrundare Johannes Schildt.

Kry har idag över 2000 läkare, psykologer och sjuksköterskor som tillsammans med hundratals utvecklare runt om i Europa erbjuder god och tillgänglig vård. Den tillväxtresan blir nu företagsledaren och serieentreprenören Magnus Nilsson en del av. Han var bland mycket annat med och grundade den framgångsrika betaltjänsten Zettle 2010. Sedan bolagsstämman i maj är han nu även styrelseordförande i Kry.

- Kry är Europas största och snabbast växande digitala vårdgivare och kommer att förändra hur vi ser på framtidens vård. Jag är stolt över att ha blivit vald till styrelseordförande och hoppas kunna bidra till nästa kapitel på den resa som vi nu är mitt uppe i. Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med styrelsen och ledningsgruppen för att uppnå vår vision som sätter patienten i fokus. Kry står för en trygg, jämlik och hållbar vård som är tillgänglig för alla, och det kommer vi arbeta intensivt för att fortsätta erbjuda patienterna, säger Magnus Nilsson.

Om Kry
Sedan starten 2015 har Krys läkare, sjuksköterskor och psykologer hjälpt över två miljoner patienter i Sverige. Utöver digitala vårdmöten har Kry även 20 vårdcentraler runt om i Sverige. Målet är att vara den ledande aktören som kombinerar digitala och fysiska patientmöten för en ökad tillgänglighet i vården. Kry är också Europas största digitala vårdgivare och finns i England, Norge, Frankrike och Tyskland.

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar

Fler artiklar

Företagsnyheter – 4 juni 2024

Sjöfartsverket väljer Kry som leverantör av medicinsk rådgivning

Kry kommer att erbjuda akut medicinsk rådgivning till personer på fartyg i svenska farvatten. Detta efter att ha vunnit en upphandling från Sjöfartsverket av Telemedical Assistance Service (TMAS).

Läs mer