FÖRETAGSNYHETER

Nu kan alla med pågående eller tidigare symtom på Covid-19 testa sig hos Kry

Senast uppdaterad:

Innan regeringens besked igår var testning bara tillgängligt för begränsade grupper, eller för individer och företag som betalade privat. I och med regeringens besked kan KRY nu testa alla som har eller har haft symtom för Covid-19, efter en läkarbedömning.

Hittills under coronapandemin är det många som har varit sjuka och hållit sig hemma från jobbet utan att veta om de bär på covid-19. I och med regeringens nya besked igår kommer patienter med symptom på covid-19 kunna kontakta oss och ha möjlighet att provtas för covid-19, efter en medicinsk bedömning av en läkare, säger Erik Hjelmstedt, Sverigechef på KRY.

Testning på patienter med pågående symptom kommer inledas i Stockholm idag den 5 juni och genomförs på Infosolutions testningsstationer efter en bedömning av KRYs sjukvårdspersonal. Under kommande dagar utökar vi testningskapaciteten även till fler städer i Sverige.

Sverige vill nu testa patienter med symptom för att hitta de som är sjuka i covid-19, smittspåra och isolera för att kraftfullt bekämpa smittspridningen. KRY som vårdgivare har möjlighet att hjälpa till i det arbetet, säger Nasim Bergman Farrokhnia, chefsläkare på KRY.

Samtidigt kommer KRY fortsätta erbjuda antikroppstester till patienter som tror att de tidigare har haft coronaviruset, även det efter ett möte i appen med KRYs sjukvårdspersonal. Idag genomför KRY antikroppstester i nio städer i Sverige.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten klargjorde på en pressträff på torsdagen att staten kommer att stå för kostnaderna för båda typerna av tester. Det innebär att patienterna i och med det nya beskedet inte behöver betala för själva testerna utan bara behöver stå för patientavgiften, beroende på typ av test och region.

Det finns detaljer kring finansieringen till oss vårdgivare som återstår att utarbeta men vi är glada över att äntligen kunna erbjuda tester till våra patienter och se till att testningen i samhället utökas, säger Erik Hjelmstedt.

För mer information, vänligen kontakta:

Amanda Billner Presschef 08 - 22 77 08 press@kry.se

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar

Fler artiklar

Företagsnyheter – 4 juni 2024

Sjöfartsverket väljer Kry som leverantör av medicinsk rådgivning

Kry kommer att erbjuda akut medicinsk rådgivning till personer på fartyg i svenska farvatten. Detta efter att ha vunnit en upphandling från Sjöfartsverket av Telemedical Assistance Service (TMAS).

Läs mer