FÖRETAGSNYHETER

Nu öppnar Kry vårdcentral i Järva

Senast uppdaterad:
Kry fortsätter sin digifysiska resa och öppnar den 15 januari vårdcentral nummer 30 när Kry Vårdcentral Järvastaden slår upp sina portar och välkomnar nya patienter i området.

- Det känns så bra att äntligen få öppna en helt ny vårdcentral i området och möta det ökande behovet av vård i Järva och stadsdelarna runt omkring. Vi vill fortsätta hjälpa fler patienter att få tillgång till god och nära vård när de behöver det, digitalt när det går och fysiskt när det behövs. Jag brinner för patientsäkerhet, kvalitet och god tillgänglighet i vården och jag hoppas och tror att patienterna som väljer Kry Järvastaden verkligen kommer bli nöjda, säger Fatima Tajik som är verksamhetschef för vårdcentralen.

Arbetet med färdigställa vårdcentralen pågår för fullt just nu och den 15 januari är öppningsdagen då alla som bor och arbetar i närområdet är välkomna att besöka Kry Järvastaden. Under pandemin drev Kry en vaccinationsmottagning i Rinkeby och har sedan dess tittat på olika möjligheter och lokaler för att kunna öppna vårdcentral i närområdet. Järvastaden, med adress Järva skjutbaneväg 29, blir först ut och är en husläkarmottagning på drygt 600 kvadratmeter där specialistläkare, sjuksköterskor, diabetessjuksköterska samt undersköterskor kommer ta hand om patienterna.

Vårdcentralen kommer med tiden utvecklas och växa för att kunna ta hand om fler patienter, allt från äldre och kroniker till barn och familjer. Kry erbjuder en god och nära vård på ett sömlöst sätt mellan det digitala och fysiska, och det i nya moderna lokaler där trygg och kompetent personal är redo att hjälpa till.

- Vi är mycket nöjda över att vi kunnat rekrytera så kompetenta medarbetare som vill vara med och starta upp verksamheten i det här området. Våra patienter kan förvänta sig en tillgänglig, god och nära vård där vi tar ett helhetsansvar för dem genom att förena fysisk och digital vård, säger regionchef Joakim Röstlund.

Kry startade som en renodlat digital vårdgivare men har de senaste åren blivit den ledande digifysiska vårdgivaren, både i Sverige och i Europa. Kry Sverige har idag 50 fysiska enheter inom både primärvård och specialistvård i 15 regioner utöver den nationella digitala vården och nästan en kvarts miljon listade patienter på vårdcentralerna.

I Stockholm finns åtta vårdcentraler sedan tidigare runt om i regionen; i Sundbyberg, Vallentuna, Sickla och Älta samt på Hornstull, i Hagastaden, i Gallerian och på Sibyllegatan i centrala Stockholm. Kry Vårdcentral Järvastaden blir den nionde i ordningen dit patienter som tidigare vänt sig till Kry digitalt, nu även kan besöka och lista sig på en fysisk Kry-vårdcentral.

För intervju och frågor, vänligen kontakta

Jonas Beltrame-Linné

Kommunikationschef Kry

010-17 86 200

press@kry.se

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar

Fler artiklar

Företagsnyheter – 4 juni 2024

Sjöfartsverket väljer Kry som leverantör av medicinsk rådgivning

Kry kommer att erbjuda akut medicinsk rådgivning till personer på fartyg i svenska farvatten. Detta efter att ha vunnit en upphandling från Sjöfartsverket av Telemedical Assistance Service (TMAS).

Läs mer