FÖRETAGSNYHETER

Kry förvärvar Hudläkartjänst

Senast uppdaterad:
Vattkoppor
För att kunna ta ett helhetsansvar för patienten förvärvar Kry nu Hudläkartjänst, som bedriver specialistvård inom dermatologi genom vårdvalsavtal med Region Stockholm.

- Med patienten i fokus kommer vi erbjuda en högkvalitativ, kostnadseffektiv och framför allt en patientcentrerad vård tillsammans med Hudläkartjänst. Det här är ett naturligt steg för att bredda Krys verksamhet och tillsammans med medarbetarna på Hudläkartjänst vill vi vidareutveckla en välfungerande verksamhet. Det är många vårdgivare som driver både primärvård och specialistvård och nu är det dags för oss på Kry att ta det steget och erbjuda specialistvård, något många av våra patienter är i behov av, säger Malin Wallin, vice Sverigechef på Kry.

Hudläkartjänst har ett viktigt uppdrag att hjälpa patienter genom att bedriva specialistvård inom dermatologi genom vårdavtal med Region Stockholm och de gör det med stor kompetens. I nuläget arbetar 19 läkare (14 specialister, 5 ST-läkare) i verksamheten och arbetsstyrkan uppgår till 36 personer som arbetar hel- eller deltid. Under förutsättning att ägarbytet godkänns blir Kry ägare från den 1 september.

- Kry har genom hårt arbete förbättrat tillgängligheten inom primärvården och vi ser att vi tillsammans kan arbeta för att fortsätta utveckla tillgängligheten även inom specialistvården. Det är oerhört viktigt inte minst när det kommer till att kunna uppnå tidig diagnos och behandling av hudcancer. Våra medarbetare har stor kompetens inom diagnostik och handläggning av hudtumörer och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Kry för att på bästa sätt ta hand om våra patienter, säger Mattias Karlqvist, verksamhetschef och medgrundare på Hudläkartjänst.

Om Kry
Sedan starten 2015 har Krys läkare, sjuksköterskor och psykologer hjälpt nästan tre miljoner patienter i Sverige. Utöver digitala vårdmöten har Kry även 18 vårdcentraler runt om i Sverige. Målet är att vara den ledande aktören som kombinerar digitala och fysiska patientmöten för en ökad tillgänglighet i vården. Kry är Europas största digitala vårdgivare och finns även i England, Norge, Frankrike och Tyskland.

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar

Fler artiklar

Företagsnyheter – 4 juni 2024

Sjöfartsverket väljer Kry som leverantör av medicinsk rådgivning

Kry kommer att erbjuda akut medicinsk rådgivning till personer på fartyg i svenska farvatten. Detta efter att ha vunnit en upphandling från Sjöfartsverket av Telemedical Assistance Service (TMAS).

Läs mer