FÖRETAGSNYHETER

Nu blir Cityläkarna och Hälsohuset en del av Kry

Senast uppdaterad:
Cityläkarnas vårdcentraler i Kalmar, Nybro och Oskarshamn blir tillsammans med Hälsohusets vårdcentraler i Karlskrona från och med idag en del av vårdgivaren Kry.

Vårdcentralerna blir Krys första fysiska vårdcentraler i region Kalmar och region Blekinge och en del i Krys satsning att kombinera fysisk och digital vård med patienten i fokus. Vårdcentralerna är mycket uppskattade av patienterna och kommer fortsätta att på samma sätt erbjuda högkvalitativ vård med kunnig och pålitlig vårdpersonal och stark lokal förankring.

- Att vi på Kry nu kommer kunna erbjuda fysisk vård lokalt i region Kalmar, utöver den digitala vården i Kry-appen, känns mycket bra. Det är ett naturligt steg för oss som en av Sveriges största primärvårdgivare då vi vill hjälpa så många patienter som möjligt. Vårt utvecklingsarbete drivs av att förbättra tillgängligheten till vården och kombinera de bästa metoderna inom digital och fysisk vård. Vi ser fram emot att erbjuda det till fler patienter i Kalmar och Blekinge tillsammans med vårdpersonalen som arbetar i verksamheterna idag, säger Krys primärvårdschef Claes Ruth.

Kry kommer tack vare förvärvet nu finnas på plats fysiskt med 27 lokala vårdcentraler i sju regioner utöver den vård som bedrivs digitalt över hela Sverige. På Cityläkarnas vårdcentraler finns idag en mycket hög kompetens bland medarbetarna och tillsammans ska vi fortsätta utveckla verksamheterna och ta ansvar för det viktiga uppdrag vi har gentemot patienterna.

- Det känns oerhört kul att bli en del av Kry-familjen! Framtiden kräver att vi kan ta hand om våra patienter både digitalt och fysiskt och fortsätta göra det med patienten i fokus. Jag är så stolt över våra verksamheter och vår vårdpersonal som varje dag tar hand om våra patienter på bästa möjliga vis. Att nu ta nästa steg i utvecklingen tillsammans med Kry ska bli mycket spännande, säger Aria Sotoudeh, verksamhetschef och grundare av Cityläkarna, som nu blir regionchef i sydöst och samtidigt tar plats i ledningsgruppen för Krys primärvård i Sverige.

På Cityläkarnas tre vårdcentraler i Kalmar, Nybro och Oskarshamn är knappt 17 000 patienter listade och i Karlskrona är det drygt 15 500 patienter. På vårdcentralerna arbetar bland andra specialistläkare, ST-läkare, BHV-sköterskor, distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioteraputer, beteendevetare, psykologer och medicinska sekreterare.

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar

Fler artiklar

Företagsnyheter – 4 juni 2024

Sjöfartsverket väljer Kry som leverantör av medicinsk rådgivning

Kry kommer att erbjuda akut medicinsk rådgivning till personer på fartyg i svenska farvatten. Detta efter att ha vunnit en upphandling från Sjöfartsverket av Telemedical Assistance Service (TMAS).

Läs mer