FÖRETAGSNYHETER

Kry öppnar Malmös största vårdcentral

Senast uppdaterad:
kry barn på vårdcentral
På tisdag den 1 juni slår Krys nya vårdcentral upp portarna vid Triangeln. Vårdcentralen kommer bli centrala Malmös största och ha både barnavårdscentral (BVC) och fysioterapeuter.

Kry har sedan tidigare en vårdcentral i Lund med en filial i Malmö och från och med 1 juni så kommer det finnas en fullskalig vårdcentral även i Malmö. I nya moderna och specialanpassade lokaler kommer erfarna läkare, sjuksköterskor, psykologer och fysioterapeuter kunna hjälpa patienter. Arabiska, ryska och spanska är några av de språk de nya medarbetarna talar och på Krys digitala tjänst finns vårdpersonalen som tillsammans pratar över 30 olika språk.

- Vi är oerhört glada att äntligen öppna vår nya vårdcentral i Malmö, vi vet att Malmöborna har sett fram emot det. Det är viktigt för våra patienter, inte minst för familjer, att kunna få vård i närheten till där de bor och arbetar. Hos oss på Kry får patienter i Malmö redan idag snabb och smidig vård via vår app och tack vare vår nya vårdcentral så kommer ännu fler kunna få en god och nära vård även fysiskt när det behövs, säger Petter Davidsson som är regionansvarig för Kry i Skåne.

Genom att kombinera digital och fysisk vård erbjuder Kry en mer tillgänglig vård samtidigt som fler patienter kan få den hjälp de behöver. Den nya vårdcentralen kommer öppna den 1 juni på adressen Södra Förstadsgatan 54 i Malmö och kommer vara över 1200 kvadratmeter stor, vilket gör den till centrala Malmös största. Kry Vårdcentral Triangeln kommer ha öppet måndag till fredag kl. 8-17 och för de som väljer Kry kan de få träffa samma husläkare varje gång. På vårdcentralen kommer det även finnas fysioterapi och inte minst en BVC, där barnen kommer lära känna figurerna Raff och Kipp i höst.

Media är välkommen att delta vid invigningen som sker tisdagen den 1 juni kl 08:15 då Krys Sverigechef Erik Hjelmstedt tillsammans med vårdpersonalen klipper band och inviger vårdcentralen. Verksamheten drar igång direkt och de första patienterna är inbokade kl. 09:00. Anmälan görs till press@kry.se senast måndag kl. 12:00.

För frågor, vänligen kontakta
Jonas Beltrame-Linné
Presschef Kry
010-17 86 200
press@kry.se

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar

Fler artiklar

Företagsnyheter – 4 juni 2024

Sjöfartsverket väljer Kry som leverantör av medicinsk rådgivning

Kry kommer att erbjuda akut medicinsk rådgivning till personer på fartyg i svenska farvatten. Detta efter att ha vunnit en upphandling från Sjöfartsverket av Telemedical Assistance Service (TMAS).

Läs mer