FÖRETAGSNYHETER

Kry öppnar sin åttonde vårdcentral i Region Stockholm

Senast uppdaterad:
Kry har idag vårdcentraler i Sundbyberg, Vallentuna, Sickla och Älta samt i Hornstull, i Gallerian och på Sibyllegatan i centrala Stockholm. I höst öppnas den åttonde vårdcentralen, som blir den första i Hagastaden, på gränsen mellan Solna och Stockholm.

Kry tar nu ännu ett steg i en bredare ambition att erbjuda stockholmare god och nära vård, digitalt när det går och fysiskt när det behövs. Kry Vårdcentral Haga blir den åttonde vårdcentralen i Region Stockholm och kommer även ha en barnavårdscentral, Krys andra i Stockholm efter att Sickla BVC öppnade i vintras.

- Vi ser att det finns ett stort behov av en vårdcentral nu när 6000 nya bostäder byggs. För många av de som bor och arbetar i Hagastaden kommer det vara viktigt att ha närhet till sin vårdcentral, inte minst för familjer. Vi kommer att erbjuda en god och nära vård på ett sömlöst sätt mellan det digitala och fysiska, och det i nya moderna lokaler där trygg och kompetent personal är redo att hjälpa till. Det handlar om allt från hälsoundersökningar och vaccinationer till läkarbesök för både vuxna och barn, säger Nadine Gerson Flam, regionansvarig för Kry i Stockholm.

Arbetet med att färdigställa den sista etappen av Hagastaden pågår just nu, med totalt 6 000 bostäder som kommer ligga på gränsen mellan Stockholm och Solna. Dessutom omfattar Hagastaden 50 000 arbetsplatser och är beläget nära både Karolinska Institutet och Universitetssjukhuset Nya Karolinska.

Genom att kombinera digital och fysisk vård erbjuder Kry en mer tillgänglig vård samtidigt där fler patienter kan få den hjälp de behöver. Den nya vårdcentralen beräknas öppna i november på adressen Hälsingegatan 49.

- Att vi öppnar i Hagastaden gör att fler människor som tidigare vänt sig till Kry digitalt, nu även kan besöka ytterligare en fysisk Kry-vårdcentral. Vi kommer fortsätta att etablera oss på platser som enkelt kan nås från olika håll runt om i Region Stockholm och som gör livet enklare för patienten, säger Nadine Gerson Flam, regionansvarig för Kry i Stockholm.

Den nya vårdcentralen kommer vara 640 kvadratmeter stor och ligga i den före detta Mineralvattenfabriken på Hälsingegatan, där Vasastan möter Hagastaden. Mineralvattenfabriken byggdes på 1930-talet och var då hem för Apotekarnes produktion fram till 1972.

För frågor eller intervju, vänligen kontakta

Jonas Beltrame-Linné
Presschef Kry
010-17 86 200
press@kry.se

Om Kry
Kry driver idag 20 vårdcentraler i sex olika regioner och är den fjärde största privata primärvårdgivaren i Sverige. Sedan starten 2015 har Krys läkare, sjuksköterskor och psykologer hjälpt över två miljoner patienter i Sverige.

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar

Fler artiklar

hand with phone logged into the Kry app
Företagsnyheter – 23 apr. 2024

Kry rankas som ett av världens mest innovativa digitala hälsoföretag

När tidskriften Newsweek för första gången utser världens mest innovativa digitala hälsoföretag är Kry ett av dessa.

Läs mer