FÖRETAGSNYHETER

Kry har stuckit 20 000 skolelev-armar i Stockholm

Senast uppdaterad:
På 167 skolor i Region Stockholm har Kry tagit hand om vaccinering mot covid bland elever. Uppdraget tilldelades av Länsstyrelsen och startade i oktober förra året.

Nu, drygt fem månader senaste, har Krys vårdpersonal stuckit ca 20 000 skolelevs-armar.

- Vi är väldigt glada över att vi blev tilldelade det här viktiga uppdraget där vi kunnat bidra till att öka vaccinationsgraden bland skolelever. Vårdpersonalen som arbetat ute i skolorna har mötts av mycket fin respons både från elever och lärare vilket såklart känns väldigt roligt, säger Lotta Häller, ansvarig på Kry för skolvaccineringen i Stockholm.

Två år har nu passerat sen pandemins start och vaccinationen mot covid-19 har varit i full gång sedan ett tag tillbaka. Kry har under denna tid funnits på plats i 18 orter runt om i landet och totalt utfärdat över 800 000 vaccinationer.

- Under pandemin har det varit självklart för oss på Kry att vara med och ta ansvar för en mycket pressad situation. Vi är en av de aktörer som vaccinerat mest i hela landet och jag känner mig stolt över alla doser vaccin som vi kunnat bidra med både till befolkningen i stort och till skoleleverna inom detta uppdrag, säger Lotta Häller.

På plats i skolorna har Kry erbjudit eleverna både dos 1 och 2 av vaccinet. De senaste veckorna har det funnits flera uppsamlingstillfällen för de elever som var frånvarande då vaccinet erbjöds.

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar

Fler artiklar

Företagsnyheter – 24 aug. 2023

Kry fortsätter förenkla för kvinnor att söka vård

Många kvinnor väntar med att söka vård då de är upplärda av samhället att deras besvär är normala och en del av att ha livmoder och äggstockar.

Läs mer