FÖRETAGSNYHETER

Kry har stuckit 20 000 skolelev-armar i Stockholm

Senast uppdaterad:
På 167 skolor i Region Stockholm har Kry tagit hand om vaccinering mot covid bland elever. Uppdraget tilldelades av Länsstyrelsen och startade i oktober förra året.

Nu, drygt fem månader senaste, har Krys vårdpersonal stuckit ca 20 000 skolelevs-armar.

- Vi är väldigt glada över att vi blev tilldelade det här viktiga uppdraget där vi kunnat bidra till att öka vaccinationsgraden bland skolelever. Vårdpersonalen som arbetat ute i skolorna har mötts av mycket fin respons både från elever och lärare vilket såklart känns väldigt roligt, säger Lotta Häller, ansvarig på Kry för skolvaccineringen i Stockholm.

Två år har nu passerat sen pandemins start och vaccinationen mot covid-19 har varit i full gång sedan ett tag tillbaka. Kry har under denna tid funnits på plats i 18 orter runt om i landet och totalt utfärdat över 800 000 vaccinationer.

- Under pandemin har det varit självklart för oss på Kry att vara med och ta ansvar för en mycket pressad situation. Vi är en av de aktörer som vaccinerat mest i hela landet och jag känner mig stolt över alla doser vaccin som vi kunnat bidra med både till befolkningen i stort och till skoleleverna inom detta uppdrag, säger Lotta Häller.

På plats i skolorna har Kry erbjudit eleverna både dos 1 och 2 av vaccinet. De senaste veckorna har det funnits flera uppsamlingstillfällen för de elever som var frånvarande då vaccinet erbjöds.

Fler artiklar

Samhall börjar tvätta kläder från Krys vårdcentraler