COVID-19

Kry kommer vaccinera var femte skåning mot covid-19

Senast uppdaterad:
Press image
Vårdbolaget Kry kommer snart att börja vaccinera personer i Skåne mot covid-19, det står klart sedan Region Skåne valt att skriva avtal med Kry. Vaccinationsmottagningar kommer finnas i Malmö, Lund, Helsingborg, Bromölla och Osby.

– Vi är mycket glada och stolta för att få vara med och ta ansvar nu när befolkningen fortsätter att få det efterlängtade vaccinet. När vi har full kapacitet i gång kommer vi kunna ta hand ge drygt 20 000 stick i veckan på våra vaccinationsmottagningar runt om i Skåne, säger Martin Höjlund, regionsansvarig på Kry i Syd.

Kry är Sveriges fjärde största privata vårdgivare och har 20 stycken verksamheter i olika regioner, varav 6 finns i Skåne. Vaccinations-mottagningar kommer öppna på Krys befintliga vårdcentraler i Malmö och Lund och även i Kry-ägda Helsas vårdcentraler som finns i Bromölla, Osby och i Lund. Dessutom kommer tillfälliga pop-up-mottagningar öppnas i Helsingborg, Malmö och Lund.

– Vi genomför redan idag vaccinering på vissa platser i landet och vi ser fram emot att vara med och sköta vaccineringen i Skåne nu under kommande faser. Vi tittar på att öppna tillfälliga vaccinationsmottagningar bland annat på Värnhem och Rosengård i Malmö och på Väla i Helsingborg för att ha en hög tillgänglighet utöver våra befintliga vårdcentraler, säger Martin Höjlund.

Nästa fas kring vaccineringen i Skåne där Kry kommer att delta beräknas starta under mars-april. Kry kommer även öppna vaccinationsmottagningar i andra regioner runt om i Sverige.

För mer information, vänligen kontakta:

Jonas Beltrame-Linné
Presschef Kry
010-17 86 200
press@kry.se
www.kry.se/press

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar