FÖRETAGSNYHETER

Statlig utredning missar målet - patienterna de stora förlorarna

Senast uppdaterad:
Livia Holm

Idag presenterades slutbetänkandet av den statliga utredningen Styrning för en mer jämlik vård (SOU 2019:42). Om utredningens förslag blir verklighet så har de omfattande inverkan på den digitala vårdens framtidsutsikter.

Det är positivt att utredningen ser fördelarna med digital vård. Den digitala vården är i dag den enda vård som är jämlik på riktigt. Däremot beklagar vi att utredningen inte ger svar på vårdens stora utmaningar - nämligen hur vi får en mer jämlik vård där patientens behov står i centrum. Hela utredningen genomsyras av att man värnar systemet före patienten, säger Livia Holm, Policy- och utvecklingschef hos KRY.

Branschrådet för digital vård kommer att göra en skuggutredning och skriva ett remissvar inklusive policyförslag för digitala vårdgivare i allmänhet samt vad SKL borde titta vidare på och utreda mer grundligt..

Vi aktörer i branschen vill aktivt bidra i den kommande processen framåt eftersom vi sitter på spetskunskapen om digital vård, som vi är övertygade om, kan lösa många av vårdens problem, avslutar Livia Holm.

Livia Holm, Policy- och utvecklingschef hos KRY finns tillgänglig för frågor kring utredningens konsekvenser för KRY och KRY:s patienter.

Kontakt pressfrågor: Katja Werner 070 - 209 22 79 press@kry.se

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar

Fler artiklar

Företagsnyheter – 24 aug. 2023

Kry fortsätter förenkla för kvinnor att söka vård

Många kvinnor väntar med att söka vård då de är upplärda av samhället att deras besvär är normala och en del av att ha livmoder och äggstockar.

Läs mer