FÖRETAGSNYHETER

TV-profilen Suzanne Axell nya ansiktet utåt för Krys vårdcentraler

Senast uppdaterad:
Nu vill Kry förändra bilden av vårdbolaget och gå ifrån den förlegade bilden som nätläkare till en av Sveriges största vårdgivare med 28 fysiska vårdcentraler runt om i landet.

Till sin hjälp tar Kry TV-profilen Suzanne Axell, för många känd från programmet “Fråga Doktorn ''. För fem år sedan gjorde Kry reklam om det nya sättet att söka vård på, “Läkare i mobilen”. Nu är tongångarna annorlunda när Kry vill få svenskarna att förstå att de är så mycket mer än bara en nätläkare. Idag har Kry 28 vårdcentraler runt om i landet där 220 000 patienter valt att lista sig.

- Kry har en mycket hög varumärkeskännedom tack vare att vi förändrat svensk sjukvård i grunden, men många tror fortfarande att vi bara är en digital app för enklare symptom när vi i själva verket är en av Sveriges största primärvårdgivare med 28 vårdcentraler samtidigt som du snabbt och enkelt kan få god vård i vår app, säger Kristoffer Stenqvist, marknadschef på Kry.

För att visa att Kry är en pålitlig vårdgivare som kan hjälpa både unga och äldre patienter bestämde sig Kry för att vända sig till Suzanne Axell. Precis som Kry så brinner hon för jämställd och trygg vård, inte minst för äldre, något som möjliggjorde samarbetet.

- Suzanne är en legend och är både kunnig och trovärdig. Dessutom gillar hon och använder sig av Kry och är även listad på en av våra fysiska vårdcentraler. Så kampanjen skrev nästan sig själv, Suzanne är ju en av Sveriges mest erfarna programledare som förstår vad Kry gör och varför det är så viktigt att utveckla vården till att bli mer inkluderande och tillgänglig. Valet av vårdcentral är ju ett av livets viktigaste val och med Suzannes hjälp tror vi att fler kan inse det, säger Kristoffer Stenqvist.

Krys vårdpersonal på vårdcentralerna tar hand om patienter med alla typer av besvär – både akuta och kroniska. Där finns specialister inom många olika områden, som till exempel diabetes, hjärt-kärlsjukdomar och psykisk hälsa, tillsammans med mottagningar för barn (BVC) och för äldre. Suzanne Axell hittade till Kry tack vare en anhörig.

- Det är faktiskt lite av en solskenshistoria! En nära anhörig blev dålig och fick inte alls den hjälp hen behövde hos sin tidigare vårdgivare. Då tog hen valet att byta och listade sig hos en av Krys vårdcentraler och möttes där av en enastående läkare som upptäckte problemet direkt. Efter att hört detta beslutade jag mig för att lista mig på samma vårdcentral, säger Suzanne Axell.

Svenskar vill göra ett medvetet val av vårdcentral, det visade en undersökning Novus gjorde på uppdrag av Kry i januari. När väl ett vårdbehov uppstår är det viktigt att man gjort ett medvetet val och enkelt kan komma i kontakt med sin vårdgivare för att få den vård man förtjänar.

- Jag tycker det är viktigt att vi gör aktiva val i livet, och att vi funderar över vad vi värderar, prioriterar och är i behov av. Inte minst när det gäller vården. Det är ett av de viktigaste ämnena i dagens samhälle, och ett ämne som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag upplever att många inte vet vad de ska göra om de är missnöjda med ett läkarbesök eller sin vårdcentral. Men faktum är att du har en rättighet att välja vårdgivare, och byta till en vårdcentral som passar dig. Jag tycker det är viktigt att vi tar aktiva val i de rättigheter vi har, menar Suzanne Axell.

Krys kampanj med Suzanne Axell har precis lanserats och kommer gå i TV, online-video, radio, utomhus, print och sociala medier.

För intervju och frågor, vänligen kontakta

Jonas Beltrame-Linné

Kommunikationschef Kry

070-3519686

press@kry.se

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar

Fler artiklar

Företagsnyheter – 4 juni 2024

Sjöfartsverket väljer Kry som leverantör av medicinsk rådgivning

Kry kommer att erbjuda akut medicinsk rådgivning till personer på fartyg i svenska farvatten. Detta efter att ha vunnit en upphandling från Sjöfartsverket av Telemedical Assistance Service (TMAS).

Läs mer