FÖRETAGSNYHETER

Samhall börjar tvätta kläder från Krys vårdcentraler

Senast uppdaterad:
Samhall börjar tvätta kläder från Krys vårdcentraler
Samhall börjar att tvätta, torka, laga och leverera kläder till Krys vårdcentraler. I dagsläget omfattas drygt 600 medarbetare hos Kry och 19 fysiska vårdcentraler.

- Jag är otroligt glad att Samhall har fått förtroendet att leverera tvättjänster åt Kry. Att ha rena kläder är inte bara estetiskt viktigt, det är också en fråga om patientsäkerhet, därför tar vi uppdraget på största allvar. Att vi får samarbeta med Kry kommer väl till pass eftersom Samhall har investerat i egna tvätterier runtom i landet, säger Göran Olinder, försäljningsdirektör på Samhall.

Samhall kommer att sköta uppdraget från fem tvätterier som finns i Akalla, Västberga, Nyköping, Halmstad och Malmö.

- Vi är stolta över att inleda det här samarbetet med Samhall. Vi på Kry är och vill vara en naturlig del av svensk sjukvård och även spela en viktig roll i samhället i stort. Därför är det oerhört kul att få chansen att arbeta med Samhall, vi är imponerade av deras viktiga arbete för en mer inkluderande och hållbarare värld, säger Claes Ruth, primärvårdschef på Kry.

Vid frågor eller intervju, vänligen kontakta

Sebastian Tham, t.f Presschef Samhall
Tel: 08-553 411 30
sebastian.tham@samhall.se

Jonas Beltrame-Linné, Presschef Kry
Tel: 010-17 86 200
press@kry.se

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar

Fler artiklar

Företagsnyheter – 1 feb. 2024

Kry först ut att ansluta till Nationella läkemedelslistan

Kry har nu anslutit till E-hälsomyndighetens nya tjänster. Genom anslutningen kan Kry ta del av en patients förskrivna och uthämtade läkemedel direkt i sin eget system. Nationella läkemedelslistan är det första steget i en nationell digital infrastruktur

Läs mer