FÖRETAGSNYHETER

Sjöfartsverket väljer Kry som leverantör av medicinsk rådgivning

Senast uppdaterad:
Kry kommer att erbjuda akut medicinsk rådgivning till personer på fartyg i svenska farvatten. Detta efter att ha vunnit en upphandling från Sjöfartsverket av Telemedical Assistance Service (TMAS).

De som befinner sig på fartyg i svenska vatten har rätt till akut medicinsk rådgivning av läkare. Sjöfartsverket har efter en upphandling nu gett Kry i uppdrag att erbjuda denna sjukvård från den 6 november 2024. I dag tillhandahålls tjänsten av Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

Vi på Kry har under snart tio år haft 10 miljoner digitala patientkontakter och växer nu snabbt även inom den fysiska sjukvården. Vi är stolta över att Sjöfartsverket valt att låta våra erfarna läkare bidra med denna samhällsviktiga medicinska rådgivning. Att teckna avtal med en svensk myndighet är en milstolpe och visar på Krys och sjukvårdens viktiga roll, säger Johannes Schildt, grundare och VD för Kry.

Fartyg i svenska vatten kan via Sjö- och flygräddningscentralen kontakta läkare dygnet runt, inom ramen för så kallad Telemedical Assistance Service (TMAS). Kontakten kan ske via radio, satellit, telefon eller e-post. Uppskattningsvis kommer 500 läkarkonsultationer att genomföras varje år. Avtalet mellan Sjöfartsverket och Kry gäller under två år från den 6 november 2024, med möjlig förlängning under två år.

Kry grundades 2015 och driver digifysisk sjukvård i Sverige, Norge, Frankrike och Storbritannien. Verksamheten omfattar 59 kliniker som integreras med den digitala vården. Detta möjliggör hög kvalitet, tillgänglighet och kontinuitet. Kry erbjuder över 200 000 konsultationer per månad.

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar

Fler artiklar

hand with phone logged into the Kry app
Företagsnyheter – 23 apr. 2024

Kry rankas som ett av världens mest innovativa digitala hälsoföretag

När tidskriften Newsweek för första gången utser världens mest innovativa digitala hälsoföretag är Kry ett av dessa.

Läs mer