Kry-logo
Ladda ned
Movember – kan växande mustascher hjälpa mäns hälsa?

Movember – kan växande mustascher hjälpa mäns hälsa?

Senast uppdaterad:
sön 25 okt. 2020
Under november månad väljer människor över hela världen att slopa rakhyveln till förmån för mäns hälsa.

Prostatacancer, testikelcancer, mental ohälsa och självmord. Män dör i genomsnitt sex år tidigare än kvinnor av orsaker som till stor del går att förebygga med ökad kunskap och forskning. Under hela november pågår den globala kampanjen Movember som uppmanar människor över hela världen att låta mustaschen växa för att samla in pengar till förmån för mäns hälsa.

I Sverige är den vanligaste cancerformen hos män prostatacancer, och varje år dör över 1000 personer till följd av självmord – nästan 70% av dem är män. Movember är välgörenhetsorganisationen bakom initiativet med samma namn. Syftet med Movember är att med ekonomiska medel göra skillnad för mental hälsa och arbeta förebyggande mot självmord, prostatacancer och testikelcancer. Movembers vision är att ha en bestående inverkan på mäns hälsa.

Så kan Kry hjälpa till

Vår vårdpersonal är utbildade inom områden som direkt berör mäns hälsa, och kan hjälpa till vid alltifrån håravfall och mjälleksem till erektionsproblem och genitala hudproblem. Vi har även psykologer som erbjuder väl beprövade metoder för behandling av exempelvis ångest och nedstämdhet för att öka det psykiska välbefinnandet.
Boka möte
Granskare:

Kristina Bergstrand

specialist i allmänmedicin

Senast uppdaterad:

Fler artiklar

Allmänt om din hälsa – 7 sep. 2021 

Menscykeln – så fungerar den
Tror du att din menscykel bara handlar om själva blödningen?... Läs mer
Allmänt om din hälsa – 1 sep. 2021 
“Det manliga klimakteriet” – vad säger f...
Våra hormonnivåer förändras i takt med att vi åldras och det... Läs mer