COVID-19

Kry får uppdrag att sköta provtagning och smittspårning i hela Västra Götalandsregionen

Senast uppdaterad:
Update: Impfung gegen COVID-19 Header Image
Kry kommer ansvara för provtagning och smittspårning för covid-19 i hela Västra Götalandsregionen, det står nu klart efter en upphandling. Det innebär att Sveriges tre största regioner valt Kry som partner för hantering av covid-19.

Smittspridningen ökar kraftigt just nu i Västra Götaland och steg med 25 procent förra veckan. Det betyder att alla behöver göra sitt yttersta för att bromsa smittspridningen och hindra en ny våg. Provtagning och smittspårning kommer vara viktigt för att lyckas med det.

Vi har varit med och tagit ansvar i en extremt pressad situation för samhället det senaste året när behovet av digital vård varit enormt. Nu är vi väldigt stolta över att ges möjligheten att fortsätta vara en del i kampen mot pandemin när det kommer till testning och smittspårning i Västra Götaland. Det är oerhört glädjande att vi kan samarbeta med regionen och vara med och avlasta trycket på vården. Vi har påbörjat alla förberedelser och våra medarbetare är mycket stolta över att få vara med och bidra, säger Krys vaccinsamordnare Maria Christoffersson.

Västra Götalandsregionen har exklusivt skrivit avtal med Kry och uppdraget avser provtagning och nukleinsyrapåvisning (PCR) för covid-19, inklusive smittspårning. Uppdraget kommer löpa parallellt med Västra Götalandsregionens egen provtagnings- och analysverksamhet och ske genom hemtest. Bokning av hemtest görs via Krys egen app tillsammans med andra kontaktvägar för de som har behov av det. Uppdraget påbörjas den 16 mars.

För frågor, vänligen kontakta:

Jonas Beltrame-Linné Presschef Kry 010-17 86 200 press@kry.se

Kry är Sveriges fjärde största privata vårdgivare och har 20 stycken vårdcentraler runt om i Sverige. Utöver uppdraget att ansvara för provtagning och smittspårning för covid-19 i Västra Götalandsregionen så kommer Kry även vara en av aktörerna som ska vaccinera befolkningen mot covid-19 i Skåne under våren, med en kapacitet att vaccinera var femte skåning. Kry vaccinerar även priogrupp 3 i Region Stockholm och hoppas kunna vara en del i nästa fas. Dessutom deltar Kry även i upphandlingar i andra regioner och hoppas kunna öppna vaccinationsmottagningar på flertalet platser i Sverige.

PCR-test för covid-19 i Västra Götaland.

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar

Fler artiklar

Covid-19 – 9 juni 2021

Dags för Kry att vaccinera i Västra Götaland

Nu öppnar bokningen av vaccinering hos Kry i Västra Götaland efter lång väntan och på måndag får de första patienterna sitt efterlängtade vaccin. Tider kommer finnas tillgängliga i Borås, Trollhättan och vid de två vaccinationsmottagningarna i Göteborg.

Läs mer