COVID-19

Kry öppnar vaccinationsmottagningar i Borås, Göteborg och Trollhättan

Senast uppdaterad:
Man blir vaccinerad mot covid 19 av sjuksköterska
När Västra Götalandsregionen drar igång sista fasen av vaccineringen så kommer Kry öppna fyra nya vaccinationsmottagningar. Totalt kommer drygt 15 000 patienter i veckan i Borås, Göteborg och Trollhättan kunna vaccineras av Krys vårdpersonal.

- För oss på Kry känns det såklart oerhört glädjande att få vara med och vaccinera invånarna i Västra Götaland. Vi ansvarar redan idag för provtagning och smittspårning för covid-19 i regionen så vi är verkligen stolta att även ha fått i uppdrag att sköta vaccinering. Vi vill vara med och ta än mer ansvar när befolkningen fortsätter att få det efterlängtade vaccinet, säger Krys vaccinationssamordnare Maria Christoffersson.

Krys vaccinationsmottagningar i Göteborg kommer finnas på Chalmers kårhus i centrala Göteborg och på Lindholmen Science Park på Hisingen. Runt 7800 patienter i veckan kommer stickas i armen på kårhuset medan nästan 4000 Göteborgare kan vaccineras på Hisingen. I Borås kommer vaccineringen ske på Borås Kongress och i Trollhättan på Scandic Swania och där är kapaciteten drygt 1900 patienter i veckan per mottagning.

Vaccineringsmottagningarna kommer att vara öppna måndag till fredag och ha generösa öppettider och bokning av vaccinationstid sker via Krys bokningssystem. All information kommer finnas på 1177 och vaccineringen av priogrupp 4 beräknas i nuläget att dra igång i slutet av maj.

Här kommer Krys vaccinationsenheter att finnas:

  • Kry Vaccinationsenhet Lindholmen Science Park, Lindholmspiren 5, Göteborg
  • Kry Vaccinationsenhet Chalmers Kårhus, Chalmers Platsen 1, Göteborg
  • Kry Vaccinationsenhet Borås Kongress, Akademiplatsen 2, Borås
  • Kry Vaccinationsenhet Scandic Swania, Storgatan 47-49, Trollhättan

Eventuellt kan det bli aktuellt för Kry att öppna fler vaccinationsmottagningar på andra platser i regionen.

Sedan tidigare bedriver även Kry som ensam aktör PCR-testning av invånarna i hela Västra Götalandsregionen. Hittills har över 22 000 hemtester genomförts av både vuxna och barn, av de har runt 17 % varit positiva.

För intervju och frågor, vänligen kontakta

Jonas Beltrame-Linné
Presschef Kry
010-17 86 200
press@kry.se

Om Kry Sedan starten 2015 har Krys läkare, sjuksköterskor och psykologer hjälpt över tre miljoner patienter i Sverige. Utöver digitala vårdmöten har Kry även ett tjugotal vårdcentraler runt om i Sverige. Målet är att vara den ledande aktören som kombinerar digitala och fysiska patientmöten för en ökad tillgänglighet i vården. Kry är Europas största digitala vårdgivare och finns även i England, Norge, Frankrike och Tyskland.

Hitta en mottagning

Vi har mottagningar på flera platser i Sverige – här kan du hitta en nära dig.

Ditt postnummer
Se alla mottagningar

Fler artiklar

Covid-19 – 9 juni 2021

Dags för Kry att vaccinera i Västra Götaland

Nu öppnar bokningen av vaccinering hos Kry i Västra Götaland efter lång väntan och på måndag får de första patienterna sitt efterlängtade vaccin. Tider kommer finnas tillgängliga i Borås, Trollhättan och vid de två vaccinationsmottagningarna i Göteborg.

Läs mer