Kry-logo
Boka möte

Pollentider

Från tidig vår till sen höst besväras var femte svensk av allergi mot pollen. Här kan du hålla koll på pollenprognosen, läsa mer om egenvårdsråd och få hjälp med receptförnyelse.
Boka möte

Pollenprognos

Se den senaste pollenprognosen, var du än befinner dig i Sverige.

ex. Göteborg

Vi hjälper dig vid pollenallergi

Börja med egenvård eller receptfri allergimedicin vid pollenallergi. Om dina besvär inte går över kan du vända dig till oss på Kry. Vi hjälper dig att förnya ett recept du redan har eller skriva ut ett nytt recept.

Få hjälp med pollenallergi

Förutsättningar för att vi ska kunna förnya ett recept:

  • Aktuell läkemedelsförteckning

    Läkemedlet måste finnas med på den nationella läkemedelsförteckningen över dina uthämtade recept de senaste 15 månaderna. På eHälsomyndigheten kan du läsa mer om den nationella läkemedelsförteckningen.
  • Ditt godkännande

    Du måste godkänna att Kry har tillåtelse att verifiera dina läkemedel som finns i den nationella läkemedelsförteckningen. Du godkänner direkt i appen eller under vårdmötet, varje gång du vill förnya ett recept.
  • Läkarens individuella bedömning

    En läkare hos oss bedömer om du är i fortsatt behov av det receptbelagda läkemedlet och avgör också hur stor mängd som ska skrivas ut liksom antalet uttag.

Artiklar om pollen

illustration-blå-bakgrund-gula-blommor-pollenpartiklar-i-luften
Pollen – 15 maj 2022 
Följ pollensäsongen – vad blommar nu?
Det är många som längtar efter vår och sommar – men för pollenallergiker betyder varmare väder ofta besvärliga allergisymptom. Här kan du följa pollensäsongen och ta reda på vilka växter och träd som blommar just nu.
Pollen – 19 apr. 2022 09:30
Covid-19, förkylning, pollenallergi och astma ‒ en jämförelse
Det finns många likheter hos symptomen vid en förkylning och covid-19, men det finns också många olikheter. För att underlätta för dig som känner dig osäker har vi gjort en översikt av symptomens olika uttryck.
Pollen – 3 apr. 2022 
5 råd för att lindra din pollenallergi
Röda kliande ögon, rinnsnuva, nästäppa och nysningar – nu är pollensäsongen här. Lyckligtvis finns det knep att ta till för att lindra besvären.
Boka möte